Суперників у Трампа дедалі менше: чи зможе Гейлі здолати його і що потрібно знати про ситуацію перед виборами у США
Суперників у Трампа дедалі менше: чи зможе Гейлі здолати його і що потрібно знати про ситуацію перед виборами у США

Суперників у Трампа дедалі менше: чи зможе Гейлі здолати його і що потрібно знати про ситуацію перед виборами у США

Республіканець ДеСантіс зняв свою кандидатуру й підтримав Трампа

У США головний конкурент Дональда Трампа від республіканців на виборах президента США-2024, губернатор штату Флорида Рон ДеСантіс, зняв свою кандидатуру з перегонів та підтримав свого запеклого суперника. Це трапилося за два дні до праймеріз у Нью-Гемпширі, тепер серед республіканців лишилося лише два кандидати: Дональд Трамп та Ніккі Гейлі (колишня представниця США у Радбезі ООН). Самі вибори мають відбутися у листопаді, "Телеграф" розповідає про найважливіші моменти виборчої кампанії:

Вихід ДеСантіса

Колись республіканець Рон ДеСантіс вважався найбільшою загрозою для Трампа, але рішення знятися було ухвалено, бо його кампанія не виправдала очікувань, повідомляє агенція AP. Губернатор штату Флорида брав участь у змаганнях 2024 з великими перевагами, і перші опитування показували, що ДеСантіс мав сильні позиції. Остаточне рішення було ухвалене після поразки на кокусах в Айові: Трамп отримав 51%, Рон ДеСантіс — 21%, а Нікі Гейлі — 19% голосів. ДеСантіс відстав від Трампа на 30% та шукав способу правильно вийти з перегонів, зазначає видання.

Позиція ДеСантіса щодо України була трохи ізоляціоністською: він критикував Джо Байдена, закликав знайти спосіб покласти війні край, наголошував, що США мають інші проблеми, крім України, і не можуть продовжувати витрачати сотні мільярдів не на свої проблеми. Окрім того, він не підтримував вступ України до НАТО, надання винищувачів F-16.

Зрештою він вирішив, що йому потрібно підтримати Трампа, враховуючи його популярність у партії, попри "глибоку особисту ворожнечу", зазначає видання. Сам Трамп понад рік безжально знущався з ДеСантіса, переходячи на особистості. Команда Трампа висміювала харчові звички ДеСантіса, зовнішність, звинувачувала у носінні чоловічих "підборів" для збільшення росту. Попри все це у прощальному зверненні ДеСантіс поглузував з Ніккі Гейлі, яка довгий час була його найбільшою суперницею за друге місце у республіканських праймеріз, заявивши, що республіканці "не можуть повернутися до старої республіканської гвардії минулих років, переробленої форми перегрітого корпоратизму, який представляє Ніккі Гейлі".

Теги за темою
США Дональд Трамп
Джерело матеріала
loader
loader