Генштаб визнав, що Іл-76 збили ЗСУ? Зроблено офіційну заяву
Генштаб визнав, що Іл-76 збили ЗСУ? Зроблено офіційну заяву

Генштаб визнав, що Іл-76 збили ЗСУ? Зроблено офіційну заяву

Генштаб Збройних сил України зробив перше заняття на тлі падіння літака у Білгородській області. Військові й надалі вживатимуть заходів щодо знищення засобів доставки, контролю за повітряним простором для знищення терористичної загрози, у тому числі на Білгородсько-Харківському напрямку. ЗСУ чітко відстежують точки запусків ракет.

Таке повідомлення було опубліковано у Telegram-каналі "Генеральний штаб ЗСУ". Зазначається, що російські окупанти не можуть досягти успіхів на полі бою, тому продовжують терор мирних міст та сіл, зокрема на Харківському напрямку. Застосування ракетної поразки з метою знищення Харкова та цивільних вбивств є помітним і в інших містах. Лише за останній тиждень противником завдано 19 ракетних ударів по Харківщині.

Застосовано: 26 ОКР С-300, 3 БР "Іскандер-М". В результаті загинули 16 осіб, у тому числі одна дитина. Поранено — 78 осіб. Зруйновано 13 будівель, у тому числі — одну лікарню, три навчальні заклади, шість житлових будинків.Для зменшення ракетної загрози Збройні Сили України не лише контролюють повітряний простір, а й детально відстежують точки запусків ракет та логістику їх постачання, особливо із застосуванням засобів військово-транспортної авіації", — йдеться у повідомленні.

Інтенсивність обстрілів безпосередньо пов’язана зі зростанням кількості військово-транспортних літаків, які останнім часом прямували до аеродрому Білгорода.

"З урахуванням цього, Збройні Сили України й надалі вживатимуть заходів щодо знищення засобів доставки, контролю за повітряним простором для знищення терористичної загрози, у тому числі на Білгородсько-Харківському напрямку", — зазначили у Генштабі.

Очевидно, заява зроблена у зв’язку з катастрофою літака Іл-76 у Білгородській області. Нагадаємо, раніше українські ЗМІ із посиланням на джерела писали, що літак перевозив ракети. Росія, своєю чергою, звинуватила в катастрофі літака ЗСУ і заявила, що на борту перебували понад 60 українців військовополонених.

Новина доповнюється…

Джерело матеріала
loader
loader