"Це досяжно": Кулеба розповів, що потрібно Україні для контролю неба вже у 2024 році
"Це досяжно": Кулеба розповів, що потрібно Україні для контролю неба вже у 2024 році

"Це досяжно": Кулеба розповів, що потрібно Україні для контролю неба вже у 2024 році

Є декілька умов

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає досяжною для України мету повернути контроль над повітряним простором вже цього року. Але це можливо за своєчасного отримання винищувачів F-16, дронів, засобів РЕБ та ракет.

Про це повідомив глава МЗС України на спільній пресконференції з главою МЗС Литви Габріелюсом Ландсбергісом. Міністри порушували багато питань під час цієї зустрічі.

"Якщо ми отримаємо F-16, якщо в нас будуть бойові та розвідувальні дрони – саме в цьому полягає важливість нашого співробітництва з Литвою, – якщо в нас будуть засоби РЕБ та ракети, ми будемо контролювати наше небо. Це досяжно", – підкреслив міністр.

Нагадаємо, що на пресконференції голови МЗС також говорили про важливість скорішого розв'язання питання з Європейським оборонним фондом. Адже він створить додаткові можливості та засоби для забезпечення України потрібною військовою технікою та зброєю.

Напередодні публічної зустрічі Кулеба провів приватну розмову з Габріелюсом Ландсбергісом, яку присвятили визначенню спільних кроків для нарощування виробництва дронів для потреб Збройних Сил України.

"У Литви є технології, в нас є можливості масштабувати виробництво, і це була ключова тема. Є чітке розуміння, що, як і коли робити, щоб українсько-литовське співробітництво у виробництві дронів у найкоротші терміни дало максимальний результат", – додав він.

Раніше "Телеграф" писав, що Голова Міноборони Німеччини Борис Пісторіус прокоментував закиди Кулеби про поставки зброї від ЄС та КНДР.

Теги за темою
Україна Дмитро Кулеба
Джерело матеріала
loader
loader