Україна зробила усе можливе з наданою Заходом зброєю – глава МЗС Литви
Україна зробила усе можливе з наданою Заходом зброєю – глава МЗС Литви

Україна зробила усе можливе з наданою Заходом зброєю – глава МЗС Литви

Сили оборони України зробили все можливе на полі бою зі зброєю, наданою західними партнерами. Проте вони могли дати більше – і в цьому проблема.

Таку думку в інтерв’ю РБК-Україна висловив міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс, який 25 січня перебував з візитом у Києві.

– Війна багато в чому – це про кулі. Це і про людей, але якщо люди є, то згодом йтиметься про кулі. Якщо у вас немає куль, дуже складно атакувати. І це найбільша проблема, – наголосив литовський дипломат.

Зараз дивляться

Тому вважає дуже цинічними розмірковування деяких західних експертів про те, досягли українці успіху чи ні, бо якби Захід дав більше зброї, то можливо й успіхи ЗСУ були більшими.

– Я щоразу говорю: дивіться, не треба зараз обговорювати Україну. Ви зробили все, що могли, з тим, що ми вам дали. Питання лише в тому, чи ми могли дати більше? – додав Ландсбергіс.

За його словами, зараз важко передбачити, враховуючи все, що Україна має та повільний потік того, що доходить, чого можна досягти на полі битви.

– Є ще одна проблема: росіяни виробляють зброю. І якщо хтось сподівається, що росіян зупинили та санкції все зробили – я в цьому не зовсім упевнений. Я вважаю, що нам потрібні додаткові зусилля. І ці зусилля потрібні Заходу, – підсумував глава МЗС Литви.

Після візиту до Києва міністр закордонних справ Литви Ґабріелюс Ландсберґіс заявив, що найімовірніше розпочатій РФ.

За його словами, стагнація чи найменша затримка підтримки України іншими державами може прямо вплинути на перебіг бойових дій.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!
Теги за темою
Литва
Джерело матеріала
loader
loader