У зоопарку Дубліна народилося дитинча окапі, яке під загрозою зникнення
У зоопарку Дубліна народилося дитинча окапі, яке під загрозою зникнення

У зоопарку Дубліна народилося дитинча окапі, яке під загрозою зникнення

У зоопарку в Дубліні народилося дитинча окапі, що знаходиться під загрозою зникнення. Співробітники зоопарку додали, що дитинча народилося у батьків, яким цього року виповнилося 14 років. Про це йдеться на Facebook-сторінці DublinZoo.

За словами ветеринарів, малюк чудово почувається, показує хороший апетит, вже може стояти на ногах і з кожним днем додає у вазі і зростає. Мати окапі демонструє відмінні материнські інстинкти, повідомили в зоопарку, але і батько бере участь у вихованні дитинчати. На цей момент це другий окапі, що народився на території Ірландії.

- Ми дуже раді вітати його в Дублінському зоопарку. Цей вид знаходиться під загрозою зникнення, - прокоментувала директор зоопарку.

Окапі - велика копитна тварина, споріднена жирафу. У них червоно-коричнева оксамитова шерсть з характерними чорними і білими смугами на задніх лапах.

Єдиною країною, де збереглися окапі, є Демократична Республіка Конго. Окапі населяють густі тропічні ліси на півночі та сході країни. Наприклад, це заповідники та національні парки Салонга, Маїко, Вірунга та Окапі. Сучасна чисельність окапі у дикій природі невідома. Ці тварини досить боязкі, а Конго страждає від громадянських воєн, тому мало що відомо взагалі про життя окапі на волі. Вирубування лісів, у яких водяться ці тварини, напевно, призводить до зменшення їхньої популяції. Обережні підрахунки вказують на те, що у природі можуть існувати від 10 тисяч до 20 тисяч цих тварин. У зоопарках світу їх налічується 45.

  •  У "Фельдман екопарк" під Харковом повернулися п'ять шимпанзе, яких через російські обстріли навесні 2022 року тимчасово відвезли до Харківського зоопарку. Тепер вони нарешті повернулися додому і поки що живуть у зимовому вольєрі. 
  • З Полтавської області до Вінниці привезли білого кенгуру та три види фазанів, нині вони звикають до нових вольєрів. 

 

Теги за темою
Тварини
Джерело матеріала
loader
loader