Російський актор Дмитро Пєвцов отримав підозру від СБУ
Російський актор Дмитро Пєвцов отримав підозру від СБУ

Російський актор Дмитро Пєвцов отримав підозру від СБУ

Служба безпеки зібрала доказову базу на відомого російського актора Дмитра Пєвцова, який публічно підтримує збройну агресію РФ проти України та оголосила йому підозру за трьома статтями Кримінального кодексу. Про це повідомили в українській спецслужбі.

- Він є депутатом держдуми Росії та входить до близького оточення вищого військово-політичного керівництва країни-агресора. За даними слідства, Пєвцов неодноразово виступав на підтримку російських оккупантів під час масових заходів за участю путіна. Також зловмисник часто виступав в ефірах центральних телеканалів Росії, де закликав до захоплення державної влади та всієї території України, - розповіли у СБУ.

Окрім цього, в інтерв'ю кремлівським пропагандистам він розповідав про те, як особисто голосував за визнання "незалежності" тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей.
При цьому фігурант виправдовував злочинні дії російських військ та окупаційних адміністрацій РФ у тимчасово захоплених регіонах України.

Ініційовані СБУ експертизи підтвердили факти його інформаційно-підривної діяльності на користь Кремля. На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили Пєвцову про заочну підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України - про дії, спрямовані на насильницьке повалення конституційного ладу, про посягання на територіальну цілісність та за статтею про пропаганду війни. Йому загрожує до 10 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

  • Служба безпеки України попередила українців про поширення масштабного email-розсилки на їхні електронні адреси, у тому числі представників органів державної влади та приватних компаній. За даними відомства, розсилка здійснюється з великої кількості електронних скриньок, які раніше були зламані російськими хакерами.
  • Наприкінці січня на Донеччині затримали інформатора ФСБ, який розвідував місця базування підрозділів ЗСУ у районі Краматорська. Зловмисник зберігав удома бойову гранату, яку планував підірвати, якщо його викриють.
Теги за темою
СБУ
Джерело матеріала
loader
loader