Російські ДРГ у Сумській і Чернігівській областях: що загрожує Україні
Російські ДРГ у Сумській і Чернігівській областях: що загрожує Україні

Російські ДРГ у Сумській і Чернігівській областях: що загрожує Україні

Росія намагається за допомогою диверсійно-розвідувальних груп утримувати значні сили на північному кордоні України, зокрема, у Сумській і Чернігівській областях. Ворожі ДРГ можуть проникати на 15-20 км вглиб території України.

Про це заявив очільник Українського центру безпеки та співпраці Сергій Кузан. За його словами, варто розрізняти українсько-російський кордон (Сумщину і Чернігівщину) з Білоруссю, де немає таких диверсійних груп, які діють з боку РФ.

ДРГ у Сумській і Чернігівській областях

– Сумщина та Чернігівщина — там дійсно є “полігон” для відпрацювання саме груп диверсантів. І диверсантів Головного управління їхнього Генштабу, це колишні їхні ГРУ (російські розвідники, – Ред.), – пояснив Кузан.

Очільник Українського центру безпеки пояснив, що російські диверсійно-розвідувальні групи можуть заходити на 15-20 км вглиб території України. На цих землях ДРГ мають можливість закладати вибухові пристрої й обстрілювати цивільних жителів.

Зараз дивляться

– Якщо вдається, то військовослужбовців (обстрілюють, – Ред.), якщо ні, то навіть представників наших цивільних адміністрацій, включно з лісниками. Це завдання цих диверсійно-розвідувальних груп, – наголосив він.

Навіщо РФ тримає ДРГ біля кордонів

Все робиться для того, щоб розбалансувати ситуацію в наших прикордонних районах і так намагатися утримувати тут Сили оборони, не дозволяючи їх перекидати на більш небезпечні напрямки, на Схід або Південь, вважає Кузан.

– У міру того, як нарощується діяльність таких груп, нам потрібно на це зважати, про це знає наше командування, тобто такі групи виловлюються, ліквідуються, знищуються навіть на території РФ. Але для цивільного населення, яке не бачить цієї менш помітної, але дійсно справжньої війни, слід пам’ятати, що вся прикордонна територія з РФ – це потенційна зона ураження як диверсійних груп, так і артилерії, армійської авіації. Постійні обстріли продовжуватимуться аж до закінчення війни, – переконаний він.

Radio NV

Теги за темою
Росія Білорусь
Джерело матеріала
loader