Суд позбавив Трампа імунітету від злочинів часів свого президентства: він оскаржуватиме рішення
Суд позбавив Трампа імунітету від злочинів часів свого президентства: він оскаржуватиме рішення

Суд позбавив Трампа імунітету від злочинів часів свого президентства: він оскаржуватиме рішення

У вівторок, 6 лютого, Федеральний апеляційний суд у США постановив, що Дональд Трамп не має президентського імунітету від судового переслідування у справі про втручання у вибори 2020 року, а саме – про його причетність до штурму Капітолія 6 січня 2021 року. Відповідно Трамп може бути притягнутий до кримінальної відповідальності. 

Про це повідомила CNN. Якщо рішення залишать у силі, це дозволить продовжити кримінальну справу проти Трампа.

Колегія з трьох суддів Апеляційного суду округу Колумбія у своєму висновку заявила, що залишає в силі рішення суду нижчої інстанції, яке позбавляє Дональда Трампа абсолютного імунітету від кримінального переслідування.

"Для цілей цієї кримінальної справи колишній президент Трамп став громадянином Трампом з усіма засобами захисту будь-якого іншого обвинуваченого. Але будь-який імунітет, який, можливо, захищав його, коли він був президентом, більше не захищає його від цього судового переслідування", — ідеться у висновку суду.

Рішення федерального апеляційного суду є серйозним ударом для ключових позицій захисту Трампа у справі про підрив федеральних виборів, порушеній проти нього спеціальним прокурором Джеком Смітом, зазначає видання.

У суді зазначили, що якщо вину Трампа буде доведено, то його зусилля узурпувати президентські вибори 2020 року стануть "безпрецедентним нападом на структуру нашого уряду".

Очікується, що Трамп оскаржить це рішення або в Апеляційному суді США округу Колумбія, або у Верховному суді.

Раніше федеральний суддя призупинила судовий процес щодо спроб колишнього президента Дональда Трампа скасувати результати президентських виборів 2020 року, тому що його адвокати посилалися на президентський імунітет Трампа.

Як повідомляв OBOZ.UA, представники Колорадо закликали Верховний суд США залишити в силі судове рішення, яке забороняє одіозному американському політику Дональду Трампу брати участь у республіканських праймеріз у штаті. Причиною названо штурм Капітолія в січні 2021 року прихильниками експрезидента Трампа.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader