Гейлі попросила захисту Секретної служби через залякування
Гейлі попросила захисту Секретної служби через залякування

Гейлі попросила захисту Секретної служби через залякування

Гейлі попросила захисту Секретної служби через залякування 

Секретна служба часто забезпечує захист основних кандидатів у президенти, як на загальних, так і на первинних виборах. 

Претендент на номінацію на участь у виборах президента США від Республіканської партії Ніккі Гейлі, єдина суперниця колишнього лідера Штатів Дональда Трампа на праймеріз, звернулася до Секретної служби США з проханням надати їй захист. Про це повідомляє Reuters.

Хоча кампанія конкурентки Трампа не надала інформації щодо конкретних загроз, які стали причиною цього прохання, Гейлі стала мішенню у двох інцидентах переслідування та залякування, 30 грудня і 1 січня, як повідомляло раніше агентство Reuters.

Останніми днями протестувальники, які незадоволені тим, що Гейлі виступає за додаткову допомогу Україні, або ті, хто підтримує кандидатуру Трампа, регулярно зривають її заходи в Південній Кароліні або влаштовують демонстрації. Гейлі проводить передвиборчу кампанію в штаті, де вона обіймала посаду губернатора з 2011 по 2017 рік, напередодні праймеріз 24 лютого.

Секретна служба часто забезпечує захист основних кандидатів у президенти, як на загальних, так і на первинних виборах. Згідно з федеральними правилами, такий захист має бути санкціонований міністром внутрішньої безпеки після обговорень із консультативним комітетом Конгресу, який складається з п'яти членів, серед яких - провідні демократи й республіканці в Сенаті та Палаті представників.

Колишній президент США Дональд Трамп упевнено закріплює свій статус лідера у боротьбі за номінацію від республіканців, вигравши на кокусах Республіканської партії у штаті Айова. Також він переміг на праймеріз у Нью-Гемпширі. Передвиборчу ситуацію в Сполучених Штатах у статті “Дочасний кінець сезону праймеріз? Трамп залишається чемпіоном” аналізує експосол України в США Олег Шамшур.

Джерело матеріала
loader
loader