Чоловіка покарали за відмову від мобілізації: його забрали з вулиці і організували ВЛК за 5 хвилин
Чоловіка покарали за відмову від мобілізації: його забрали з вулиці і організували ВЛК за 5 хвилин

Чоловіка покарали за відмову від мобілізації: його забрали з вулиці і організували ВЛК за 5 хвилин

Чоловіка з Львівської області засудили за ухилення від мобілізації. Він стверджував на суді, що працівники територіальних центрів зайнятості незаконно затримали його на вулиці, а медична комісія для призову (ВЛК) визнала його здоровим за п'ять хвилин.

Про це йдеться у вироку Червоноградського міського суду Львівської області.

Судові документи свідчили, що у липні 2023 року чоловік успішно пройшов медичне обстеження для призову та отримав повістку, але відмовився від військової служби, подавши відповідну заяву. У вересні того ж року йому намагалися знову вручити повістку, проте він знову ухилився, склавши відповідну заяву.

Чоловік частково визнав свою вину, стверджуючи, що був затриманий незаконно на вулиці представниками територіального центру і що медичний огляд у ВЛК тривав лише п'ять хвилин.

На суді чоловік стверджував, що його телефон був відібраний та його незаконно затримали та утримували. Він також зауважив, що проведення медичного огляду військово-лікарською комісією було порушено, оскільки не було присутніх лікарів, а сам процес тривав лише п'ять хвилин.

Він пояснив, що ці події викликали у нього стрес, через що він відмовився приймати повістку, і склали відповідний акт. Крім того, він додав, що він займається волонтерством та допомагає Збройним Силам України.

Суд підтвердив, що медичний огляд у військово-лікарській комісії був проведений без порушень, оскільки обвинувачений не представив доказів протилежного.

Відповідно до встановлених фактів, суд визнав чоловіка винним за порушення статті 336 Кримінального кодексу України і засудив його до трьох років позбавлення волі.

Останні новини України:

Також писала Politeka, чоловік двічі відмовився від призову через відвідання церкви, як суд його покарав.

Теги за темою
Львів Львівська область
Джерело матеріала
loader
loader