Трамп заявив, що підтримує атаку РФ на країни НАТО
Трамп заявив, що підтримує атаку РФ на країни НАТО

Трамп заявив, що підтримує атаку РФ на країни НАТО

Колишній президент СШАДональд Трамп заявив, що погрожував союзникам по НАТО "заохочувати" агресію Росії, якщо вони не збільшать військові видатки. У Білому домі назвали його слова приголомшливими, пише Newsmax.

На передвиборчому мітингу в Південній Кароліні Трамп сказав, що перед його приходом до влади НАТО було банкрутом, і розповів, як вимагав від союзників збільшувати витрати на оборону.

- Президент однієї великої країни підвівся і сказав: "Сер, якщо ми не заплатимо і на нас нападе Росія, ви нас захистите?" Я сказав: "Ти не заплатив, ти порушник". Він сказав: "Так, але припустімо, що це сталося". Ні, я б не захищав вас. Насправді я б заохочував їх робити все, що їм заманеться, – сказав Трамп.

Речник Білого дому Ендрю Бейтс розкритикував Трампа за такі слова.

- НАТО зараз більше і сильніше, ніж будь-коли раніше. Заохочувати агресію проти наших найближчих союзників з боку кривавих режимів - це жахливо і безпідставно. Це ставить під загрозу національну безпеку США, глобальну стабільність і нашу внутрішню економіку, - сказав він.

В основі НАТО знаходиться принцип колективної оборони, відповідно до якого напад на одного з членів НАТО розглядається як напад на всіх членів альянсу. Тому якби Росія справді напала на одного з союзників США, країні довелося б на це реагувати.

  • Трамп програв суд щодо звинувачень у "збочених статевих актах" в Росії. Високий суд Великобританії відхилив позов Дональда Трампа до британської приватної розвідувальної фірми, яка зібрала докази його участі у "збочених" статевих актах та підкупі російських чиновників ще перед виборами 2016 року.
  • Раніше Трамп заблокував фінансування американської військової допомоги Україні. Спочатку він наполягав, щоб Конгрес профінансував зміцнення кордону США з Мексикою, а потім уже виділяв гроші Україні. Але згодом він вирішив блокувати ще й зміцнення кордону.
Теги за темою
США Дональд Трамп
Джерело матеріала
loader
loader