Глава Пентагону Остін знову у лікарні: що сталося цього разу
Глава Пентагону Остін знову у лікарні: що сталося цього разу

Глава Пентагону Остін знову у лікарні: що сталося цього разу

Його обовʼязки виконуватиме заступниця

Міністр оборони США Ллойд Остін, у якого було діагностовано рак, передав свої обов’язки своєму заступнику Кетлін Хікс. Причина у тому, що його було госпіталізовано для лікування через симптоми, "що вказують на невідкладну проблему з сечовим міхуром".

Наразі глава Пентагону перебуває у відділені інтенсивної терапії, а строки його виписки не відомі. Про це пише CNN.

Заступник міністра оборони Кетлін Хікс розпочала виконання функцій і обов'язків голови Пентагону незадовго до 17:00 неділі, 11 лютого, заявив у заяві прессекретар Пентагону генерал-майор Пет Райдер. Білий дім, голова Об'єднаного комітету начальників штабів і Конгрес були повідомлені.

За словами Райдера, Ллойда доставили в Національний військово-медичний центр Волтера Ріда близько 14:20. Речник тоді не сказав, як довго Остін пробуде в лікарні.

Остін приїхав до лікарні з несекретними та секретними системами зв’язку, які необхідні для виконання його обов’язків.

Зазначається, що минулого тижня офіс міністра оборони завершив 30-денний перегляд процедур сповіщення про передачу обов’язків.

На брифінгу в четвер Райдер сказав, що Остін отримав огляд і розглядає його. Райдер також сказав, що більша частина огляду є секретною, але Пентагон намагатиметься оприлюднити якомога більше.

У глави Пентагона рак

Видання нагадує, що на початку грудня в Остіна діагностували рак передміхурової залози, і 22 грудня йому зробили операцію з лікування раку. Ця процедура вимагала загального наркозу та ночівлі в лікарні.

Потім він повернувся до лікарні на Новий рік після того, як у нього виникли ускладнення в результаті процедури.

Тоді інформації про госпіталізацію не поширювалась декілька днів. Ба більше, не було повідомлено навіть президенту Джо Байдену, ні іншим високопосадовцям адміністрації. І це викликало серйозні питання щодо прозорості в адміністрації. Республіканці дуже критикували те, як Пентагон впорався з хворобою Остіна, і наприкінці місяця міністр оборони має дати свідчення Комітету Палати представників у справах збройних сил про те, що він не повідомив ключових лідерів уряду.

Остін залишався в лікарні два тижні, потім ще два тижні працював вдома, поки продовжував одужувати.

Раніше Остін визнав, що неправильно поставився до діагнозу та госпіталізації.

"Ми не впорались з цим правильно, я не впорався. Я повинен був сказати президенту про свій діагноз — рак. Я також повинен був сказати про це своїй команді та американській громадськості. І я беру на себе повну відповідальність. Я перепрошую перед моїми товаришами по команді та американським народом", — сказав Остін.

Раніше "Телеграф" писав, що міністр оборони США Ллойд Остін планує особисто очолити чергове засідання Контактної групи допомоги обороні України (формат "Рамштайн").

Теги за темою
США Пентагон
Джерело матеріала
loader
loader