Легенда боксу Пак’яо не візьме участі в Олімпіаді-2024 – рішення МОК
Легенда боксу Пак’яо не візьме участі в Олімпіаді-2024 – рішення МОК

Легенда боксу Пак’яо не візьме участі в Олімпіаді-2024 – рішення МОК

Легенда боксу 45-річний Менні Пак’яо не виступить на літніх Олімпійських іграх-2024 у Парижі. Міжнародний олімпійський комітет вирішив не змінювати своїх правил, аби філіппінець зміг взяти участь у змаганнях.

Про це повідомив телеканал ESPN, посилаючись на заяву організації.

МОК повідомив, що направив листа олімпійським чиновникам на Філіппінах, пояснивши, що вікове обмеження для боксерів буде збережено. Віковий ліміт у змаганнях з боксу на Іграх складає 40 років.

Зараз дивляться

Також Пак’яо не зможе отримати “універсальну” ліцензію, оскільки Філіппіни не підпадають під це правило.

— Універсальні місця не виділяються (командам, – Ред.) із середньою кількістю у понад вісім спортсменів в індивідуальних видах спорту/дисциплінах на останніх двох Олімпіадах. Це стосується Олімпійського комітету Філіппін, — йдеться у повідомленні МОК.

Менні Пак’яо вже відреагував на рішення МОК, зазначивши, що засмучений та розчарований, але розуміє та приймає правила. Він сказав, що буде підтримувати всіх філіппінських спортсменів, які змагатимуться в Парижі.

Пак’яо, який завершив кар’єру в 2021 році, . Про це повідомляв у серпні минулого року президент Олімпійського комітету Філіппін Абрахам Толентіно.

Олімпійський комітет Філіппін також мав намір отримати “універсальну” путівку на Ігри в Парижі. Такі ліцензії надаються країнам, які мають мало спортсменів на Олімпіаді і зазвичай намагаються пройти кваліфікацію на підставі особистих заслуг.

Теги за темою
Бокс
Джерело матеріала
loader