Партнери по G7 стурбовані: Байден вказав на жахливі наслідки бездіяльності щодо підтримки України
Партнери по G7 стурбовані: Байден вказав на жахливі наслідки бездіяльності щодо підтримки України

Партнери по G7 стурбовані: Байден вказав на жахливі наслідки бездіяльності щодо підтримки України

Президент США Джо Байден наголосив на “нагальній” потребі в допомозі Україні перед зустріччю з лідерами американського Конгресу в Білому домі у вівторок.

Про це пише CNN.

– Я думаю, що наслідки щоденної бездіяльності в Україні є жахливими. Я говорив з деякими нашими партнерами по G7… вони дуже стурбовані, – сказав Байден.

Раніше Байден закликав спікера Палати представників Майка Джонсона та членів Конгресу повернутися з двотижневих канікул і ухвалити вкрай необхідну допомогу для України.

Зараз дивляться

Спікер не послухався закликів винести ухвалений Сенатом пакет допомоги на швидке голосування. CNN вказує, що цей крок “майже напевно” викличе бунт з боку деяких членів його власної партії.

Своєю чергою лідер більшості у Сенаті Конгресу Чак Шумер раніше також закликав республіканців Палати представників ухвалити законопроект про допомогу.

Сам Шумер, як один з лідерів Конгресу США, після зустрічі із Байденом назвав розмову “однією з найбільш інтенсивних”, яку він коли-небудь проводив, пояснюючи її інтенсивність відчуттям “терміновості”.

Шумер вказав, що він – разом з президентом США, віцепрезидентом, а також лідером меншості в Палаті представників Хакімом Джеффрісом і лідером республіканців у Сенаті Мітчем Макконнеллом – “дав зрозуміти, наскільки це життєво важливо для Сполучених Штатів”.

– Ми не могли дозволити собі чекати місяць, два чи три місяці. Тому що ми, швидше за все, програли б війну, – сказав Шумер.

Шумер також висловив розчарування тим, що Джонсон прив’язує пакет допомоги до законопроєктів щодо посилення південного кордону США, заявивши, що у демократів “є жорсткий план захисту кордону”.

Він сказав, що Джонсон “намагався укласти угоду щодо кордону протягом шести місяців і не зміг зібрати жодного голосу демократів”.

Щодо самої зустрічі, то Шумер повідомив, що вони обговорили, як нездатність підтримати Україну може призвести до розколу НАТО і відвернути союзників від лідерства США.

– Президенти Північної Кореї та Ірану будуть підбадьорені думкою, що Сполучені Штати – це м’яка, товста країна, яка збилася зі шляху і (вони, – Ред.) скористаються цим, – додав Шумер.

Теги за темою
США Джо Байден
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader