Ведмежий притулок на Львівщині розпочинає новий туристичний сезон
Ведмежий притулок на Львівщині розпочинає новий туристичний сезон

Ведмежий притулок на Львівщині розпочинає новий туристичний сезон

Ведмежий притулок «Домажир», що на Львівщині, 1 березня розпочне новий туристичний сезон. Про це повідомило управління молоді та спорту Львівської ОВА.

- Ведмежий притулок - це не лише місце, де проживають врятовані ведмеді, а й великий освітній та відпочинковий простір. Для відвідувачів збудована зручна інфраструктура із паркінгом для автомобілів та велосипедів. На території притулку працює кафе «Мед та Ягода» з альтанками, де ви зможете скуштувати страви локальної кухні, серед яких і яворівський пиріг, внесений до нематеріальної культурної спадщини України, - йдеться у повідомленні.

У притулку зазначають, що також 1 березня відбудеться відкриття виставкової кімнати «Два Світи». Вона має на меті показати жахливі умови утримання та експлуатації ведмедів у неволі на фоні контрасту - щасливих тварин у природному середовищі.

На даний час у притулку проживає 28 ведмедів. Їх свого часу врятували із поганих місць проживання - мисливських притравлювальних станцій, готелів, ресторанів, цирків та приватних звіринців.

Розташований притулок за адресою с. Жорниська, вул. Ведмежий край, 1. До притулку прокладений веломаршрут «В гості до ведмедів», який стартує у Львові з Високого замку та пролягає сільською територією, а в місті - велоінфраструктурою. Протяжність маршруту складає 26 км. Окрім цього у 2023 році тут відкрили екологічну стежку «Мальовниче Розточчя» протяжністю 6 км.

Забронювати відвідування притулку можна за номером телефону 067 509 3058. Інформація щодо цін та квитків - за посиланням https://cutt.ly/qHBcx7n

Притулок працюватиме з середи по суботу, з 09:00-18:00. Відвідування відбуватиметься тільки у супроводі екскурсовода за обов’язковим попереднім записом.

  • У ведмежому притулку "Домажир" Львівської області померла 27-річна ведмедиця Христина, врятована у 2017 році. Вона була найстаршою ведмедицею у притулку і майже повністю сліпою. До того, як потрапити у реабілітаційний центр, тварину роками змушували виступати у цирках та ресторанах. 
  • Ведмежий притулок "Домажир" відкрили у жовтні 2017 року поблизу села Домажир, в 15 км від Львова. У ньому живуть ведмеді, який врятували із пересувних зоопарків, цирків, готелів та ресторанів. 

 

Теги за темою
Тварини
Джерело матеріала
loader
loader