Рівень Дніпра у Києві стрімко підвищується: що це означає
Рівень Дніпра у Києві стрімко підвищується: що це означає

Рівень Дніпра у Києві стрімко підвищується: що це означає

На даний момент причин для занепокоєння немає

У п’ятницю, 1 березня, у Києві розпочалася активна весняна повінь. У межах столиці спостерігається стрімке підвищення рівня води приблизно на 6 сантиметрів на добу.

Аварійних підтоплень, на цей момент, в місті не зафіксовано. Про це повідомляється на офіційній сторінці Київської міської військової адміністрації у Телеграм.

Так, у столиці спостерігається активне перебування води. Лише за останні 8 днів рівень Дніпра у межах Києва піднявся приблизно на 65 сантиметрів.

У зв’язку з цим по місту та області було оголошено І (жовтий) рівень небезпеки гідрологічних явищ.

Варто зазначити, що рівень води почав стрімко підвищуватись завдяки збільшенню скидів води з Київського водосховища через весняну повінь на річці Дніпро. На даний момент причин для паніки немає.

"Аварійних підтоплень по місту не зафіксовано. Промислові об’єкти та житлові масиви міста поза загрозою підтоплення. Моніторинг нинішньої повені триває", — йдеться у повідомленні КДВА.

Варто зазначити, що раніше голова постійної комісії Київської міськради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Андрій Вітренко висловив побоювання щодо того, що з настанням весняних паводків київський метрополітен може повністю піти під воду.

Для довідки: Повінь — це фаза водного режиму річки, яка щорічно повторюється в даних кліматичних умовах в один і той же сезон, що характеризується найбільшою водністю, високим і тривалим підйомом рівня води, що викликається сніготаненням.

До небезпечних (стихійних) гідрологічних явищ належать явища (при повені, паводках тощо), що супроводжуються високим рівнем води у водоймах (озерах, водосховищах, ставках) та водотоках (річках, каналах, струмках), що перевищують величини особливо небезпечних (критичних) ) рівнів води для конкретних населених пунктів та господарських об’єктів.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що народний синоптик дав прогноз на весну-2024. Глобальні кліматичні тенденції до потепління справили значний вплив на метеорологічну картину та зимовий сезон Україна пройшла без лютих морозів. Весна цього року порадує українців теплою погодою з помірною кількістю опадів.

Теги за темою
Київ
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader