Канада передасть Україні авіаційні ракети CRV7 – коли та скільки
Канада передасть Україні авіаційні ракети CRV7 – коли та скільки

Канада передасть Україні авіаційні ракети CRV7 – коли та скільки

Канада оголосила про рішення відправити в Україну списані некеровані авіаційні ракети CRV7 калібру 70 мм, які раніше керівник ГУР Кирило Буданов просив передати ЗСУ.

Ракети CRV7 для України

Міністр оборони Канади Білл Блер заявив під час брифінгу, що найближчими днями перевірять, чи можна безпечно транспортувати авіаційні ракети CRV7 на територію України. Він наголосив, що Канада доставить боєприпаси якнайшвидше до України.

Раніше начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов закликав віддати Україні ракети CRV7, необхідні для захисту від російських обстрілів.

Зараз дивляться

За словами керівника української розвідки, це заощадило б кошти платників податків Канади, яким не довелося б витрачатися за знищення CRV7.

Буданов стверджує, що України могла б використати ракети CRV7 як в ударних вертольотах, так і в наземних пускових установках, щоб завдавати ударів по російських танках та артилерійських системах.

Ракети CRV7 – характеристики

CRV7 (Canadian Rocket Vehicle 7) – це канадська авіаційна некерована ракета калібру 70 мм зі складаним оперенням, призначена для ударів по наземних цілях.

Факти ICTV вже зібрали характеристики та призначення канадських ракет CRV7, які планують передати на потреби Збройних сил України.

характеристики CRV7

На складах у Міністерства оборони Канади залишається понад 83 тис. ракет CRV7, частина з яких вже без боєголовок. Зазначені боєприпаси зняли з озброєння канадської армії понад 20 років тому.

Теги за темою
Збройні сили України Канада
Джерело матеріала
loader
loader