На Харківщині примусово евакуювали сім'ї з дітьми із 18 населених пунктів
На Харківщині примусово евакуювали сім'ї з дітьми із 18 населених пунктів

На Харківщині примусово евакуювали сім'ї з дітьми із 18 населених пунктів

У четвер, 7 березня, Рада оборони Харківської області підтримала проведення примусової евакуації сімей з дітьми із 18 населених пунктів у двох громадах. Йдеться про Куп'янський напрям, який щодня обстрілюється російськими терористами. Про це розповів голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синегубов у Telegram.

- Рада оборони Харківської області підтримала проведення обов'язкової евакуації примусовим чином дітей з їхніми батьками, або особами, що їх замінюють, або іншими законними представниками з 18 населених пунктів Великобурлуцької та Ольхуватської територіальних громад... Місця у нас для надання тимчасового приміщення для проживання є. Тому зараз спільно працюватимемо з волонтерами та з нашими представниками Нацполіції, щоб виконувати це завдання, - зазначив Синегубов.

На сьогоднішній день є інформація про проживання 110 неповнолітніх у Великобурлуцькій громаді та про 51 дитину в Ольхватській громаді. Їх необхідно доставити у безпечне місце насамперед, зазначили в ОВА.

  • У середині січня в Харківській області оголосили обов'язкову евакуацію із двох прифронтових громад. На той час на їхній території перебувало 3043 особи, з них 279 – діти. Синегубов наголосив, що всіх евакуйованих ОВА забезпечить житлом та підтримкою від міжнародних гуманітарних організацій.
  • 4 березня російські військові вперше застосували керовані авіаційні бомби з касетними снарядами Куп'янською. Після цього місцева влада винесла на розгляд питання обов'язкової евакуації громадян.
Теги за темою
Діти Харківська область
Джерело матеріала
loader
loader