ЗСУ відтіснили окупантів із села під Авдіївкою, - Bild
ЗСУ відтіснили окупантів із села під Авдіївкою, - Bild

ЗСУ відтіснили окупантів із села під Авдіївкою, - Bild

ЗСУ витіснили російських окупантів із села Тоненьке на захід від Авдіївки.

Про це пише експерт BILD з аналізу відкритих даних Юліан Репке з посиланням на відеозаписи з місця боїв. Раніше він повідомляв, що ЗСУ важко тримають оборону на лінії Бердичі-Семенівка-Орлівка-Тоненьке на захід від Авдіївки.

В даний час, за даними експерта, українські військові змогли вибити окупантів із Тоненького.

"Українська армія повернула повний контроль над Тоненьким на захід від Авдіївки. Росіяни обстрілюють село з РСЗВ", - пише Репке.

Ситуація на Авдіївському напрямку 

За даними Генштабу, протягом минулої доби відбулося 92 бойових зіткнення. На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито 21 атаку ворога в районах населених пунктів Бердичі, Тоненьке, Первомайське, Невельське Донецької області.

При цьому відомо, що росіяни продовжують спроби просунутися під Авдіївкою. Як розповіли в 3-й штурмовій бригаді, зараз агресор стирає війська об село Орлівка, де ЗСУ закріпилися на новому оборонному рубежі.

А 6 лютого речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Дмитро Ліховій заявив, що після захоплення Авдіївки росіяни перемістили фокус основних зусиль на Новопавлівський напрямок (район Мар'їнки).

Джерело матеріала
loader
loader