Мама пригостила гарбузовим насінням: у Львові ледь врятували однорічну дівчинку
Мама пригостила гарбузовим насінням: у Львові ледь врятували однорічну дівчинку

Мама пригостила гарбузовим насінням: у Львові ледь врятували однорічну дівчинку

Торакальні хірурги Центру дитячої медицини прооперували однорічну дівчинку з Самбірщини, у дихальні шляхи якої потрапило гарбузове насіння. Воно спровокувало у дитини гнійний ендобронхіт.

У дитини розвинувся гнійний ендобронхіт

Дівчинку, яка два дні ходила з насіниною у бронхах, мама привезла до лікарні лише, коли у дитини почалися свистячі хрипи при диханні.

Лікарі терміново провели  інструментальне обстеження трахеї та бронхів маленької пацієнтки, а тоді ендоскопічно з лівого нижньодольового бронха дістали стороннє тіло, яке виявилося гарбузовою насіниною.

Зараз дивляться

– Також були виявлені запальні зміни у вигляді гнійного ендобронхіту, які викликала насінина, – розказав торакальний хірург Олександр Колодій.

гарбузове насіння

Довелося проводити санацію трахеобронхіального дерева.

Два дні дитина була без допомоги

Як потім журналістам ZAXID.NET розказала матір, вона дала доньці почищене насіння гарбуза.

Коли дитина їла, раптово почала плакати, а тоді кашляти аж до блювоти. Ймовірно, у цей час дівчинка і вдихнула насінину.

Проте мама не забила на сполох навіть тоді, коли вночі почула свистячі хрипи під час дихання. Сподівалася, все пройде само собою. І лише коли хрипи не зникли і через два дні, сімʼя звернулася до лікаря, який порадив їхати до дитячої лікарні у Львів.

Добре, що все закінчилося добре. Дитину після проведеного лікування виписали у задовільному стані.

Джерело і фото: ,

Теги за темою
Львів
Джерело матеріала
loader
loader