Джонсон і республіканці готують власний пакет допомоги Україні: що про це відомо
Джонсон і республіканці готують власний пакет допомоги Україні: що про це відомо

Джонсон і республіканці готують власний пакет допомоги Україні: що про це відомо

Спікер Палати представників Майк Джонсон та голови ключових комітетів Палати представників від республіканців, які займаються питаннями національної безпеки, працюють над розробкою власного пакету допомоги Україні.

Про це повідомили три джерела, поінформовані питанням.

Що відомо про пакет допомоги, над яким працюють республіканці

Ці плани плани перебувають на попередній стадії і ще далекі від остаточного узгодження, але республіканці, які підтримують Україну, хочуть бути готовими до ухвалення цього закону, щойно Конгрес затвердить черговий пакет фінансування уряду 22 березня.

Зараз дивляться

За словами двох джерел, подальше очікування може відсунути ухвалення критично важливої допомоги для України на квітень, враховуючи заплановані двотижневі канікули в Конгресі наприкінці березня.

Голова Комітету у закордонних справах Палати представників Майк Маккол і сенатор Ліндсі Грем від Південної Кароліни заявили, що серед пропозицій, що висуваються, – розгляд частини невійськової допомоги як виду кредиту.

За словами Маккола, російські активи, заарештовані урядом США через санкції, також можуть бути використані як застава для кредитів українцям. Він додав, що план також може мати “щедру систему погашення”, щоб допомогти Україні.

Маккол вважає, що ця пропозиція зробить Росію принаймні частково відповідальною за сплату витрат на відбудову України.

NBC News пише, що надання кредитів як частини пакету покликане зменшити занепокоєння консерваторів у Палаті представників, які критикували мільярдні обсяги американської допомоги Україні і заявили, що не підтримають подальше спрямування доларів американських платників податків без довгострокового плану перемоги у війні.

На початку березня CNN повідомляв, що , що передбачатиме підтримку України, який буде розроблений в його палаті парламенту. Втім, винесення його на голосування може відбутись наприкінці березня чи в квітні поточного року.

Теги за темою
Україна США
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader