Фірмовий рецепт: "Мастер Шеф" Литвинова показала, як приготувати смачні та тоненькі млинці
Фірмовий рецепт: "Мастер Шеф" Литвинова показала, як приготувати смачні та тоненькі млинці

Фірмовий рецепт: "Мастер Шеф" Литвинова показала, як приготувати смачні та тоненькі млинці

Зірка кулінарного шоу "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова поділилася з українцями своїм фірмовим рецептом смачних і тоненьких млинців.

"Мастер Шеф" Тетяна Литвинова використовує для приготування млинців такі інгредієнти:

  • яйця - 300 г (6 шт.)
  • молоко - 0,5 л
  • окріп - 250 мл
  • борошно - 250 г
  • цукор - 1 ст.л.
  • олія соняшникова - 40 г
  • вершкове масло - 30 г
  • сіль - 0,5 ч.л.

Спершу "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова віничком розмішує яйця, додає молоко та перемішує до однорідності.

Далі, аби не було грудочок, "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова висипає в окрему миску борошно, додає до нього трохи яєчно-молочної суміші (приблизно 1 склянку) та починає віничком вимішувати однорідне тісто, яке має консистенцію домашньої сметани.

Потім змішуємо тісто з рештою молочно-яєчної суміші, додаємо сіль, цукор, олію та розтоплене вершкове масло, а також секретний інгредієнт - окріп. Перемішуємо все до однорідності.

"По-перше, вершкове масло від холоду не збігається зверху такими грудочками. По-друге, в тісто дуже швидко клейковина виділяється, тісто дуже швидко стає вже готовим для випікання. Тут безліч переваг", – наголосила "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова.

На розігрітій пательні смажимо тоненькі млинці з обох боків. Перед першим млинцем кулінар трішки змащує пательню топленим вершковим маслом.

Останні новини України:

Дешевше та смачніше за рис: "Мастер Шеф" Литвинова показала, як зекономити на приготуванні плову.

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader
loader