Яке свято 11 березня та що треба зробити, щоб увесь рік водилися гроші
Яке свято 11 березня та що треба зробити, щоб увесь рік водилися гроші

Яке свято 11 березня та що треба зробити, щоб увесь рік водилися гроші

У понеділок, 11 березня, відзначається Всесвітній день сантехніка, День інструментів та День Співдружності націй.

Церква сьогодні вшановує пам’ять святого Софронія, патріарха Єрусалимського. Також 11 березня починається Масний тиждень, який триватиме до 17 березня.





11 березня (24 березня за старим стилем) у церковному календарі – день пам’яті Софронія Єрусалимського. Святий народився у Дамаску (Візантійська імперія).

Зараз дивляться

580 року в Єгипті він постригся в ченці. У 634 році Софроній став єпископом Єрусалимським. Майже відразу після цього він скликав на Синод всіх єпископів та засудив єресь монолітів.

Коли мусульмани намагалися завоювати Левант, Софроній керував обороною Єрусалима, але йому довелося здати місто халіфу Умару. Помер святий в Александрії 638 у році, залишивши у спадщину життєписи святих, синодальний лист і різні пісні.

11 березня в Україні починається (Масниця) – це народне свято, яке символізує відхід зими і прихід весни.

Традиційно протягом тижня українці готують млинці з різними начинками та готуються до Великого посту. Масниця триватиме до 17 березня.


День ангела сьогодні відзначають власники таких імен: Василь, Георгій, Єгор, Юхим, Іван, Ян та Сабіна.


Сьогодні не можна сваритися, лихословити та заздрити. Краще уникати будь-яких хірургічних втручань – результат може бути невдалим.

Заборонено гнати з подвір’я птахів, адже вони вже починають вити собі гнізда. Не можна розкидатися дріб’язком, інакше позбавите себе майбутнього багатства.


В народі казали, що цього дня починає кувати зозуля. Почувши перший спів птиці, загадували бажання – воно обов’язково збудеться. Щоб весь рік водилися гроші, потрібно, як тільки заспіває зозуля, подзвеніти голосніше дріб’язком у кишені.

  • Холодний і сильний вітер – весна буде теплою.
  • Низько над землею летять журавлі – чекайте на дощ.
  • Вранці пухнастий іній – до гарної погоди.
  • На землі зграями сидять ворони – до погіршення погоди.
  • Після обіду дме північний вітер – у червні буде багато дощів.
Теги за темою
Свята
Джерело матеріала
loader