Біличанський ліс остаточно повернули громаді Києва: Кличко розповів про рішення суду
Біличанський ліс остаточно повернули громаді Києва: Кличко розповів про рішення суду

Біличанський ліс остаточно повернули громаді Києва: Кличко розповів про рішення суду

Верховний Суд своїм рішенням остаточно повернув громаді Києва Біличанський ліс. Територію у 3 тисячі гектарів у киян намагалась забрати Бучанська районна рада для подальшої забудови.

Про це в своєму Telegram-каналі повідомив мер столиці Віталій Кличко. За рахунок цієї території хотіли незаконно розширити межі смт Коцюбинське.

"Біличанський ліс остаточно повернули громаді Києва. Верховний Суд залишив в силі постанову Шостого апеляційного адміністративного суду, яким громаді столиці повернуто 3 000 гектарів Біличанського лісу", – розповів Кличко.

За словами мера столиці, юристи Департаменту земельних ресурсів КМДА, що діяли від імені Київради, забезпечили захист прав громади Києва. Вони домоглися скасування в судах рішення Бучанської районної ради.

"Ним передбачалось неправомірне збільшення Коцюбинського за рахунок території столиці, а саме Біличанського лісу, який є частиною НПП "Голосіївський". Нагадаю, у 2021 році смт Коцюбинське незаконно розширило свої території за рахунок Біличанського лісу. Бучанська районна рада намагалася забрати в киян ліс, щоб віддати його під забудову. Але столична влада відстояла інтереси киян у судах", – наголосив Кличко.

Як повідомляв OBOZ.UA, загрози затоплення метрополітену у Києві наразі немає. Киянам потрібно спиралися на висновки фахівців, а не "якихось там людей, які взагалі не мають жодного розуміння, що стосується транспортної інфраструктури".

Лише перевірена інформація у нас в Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader