![Їжа школярів: що змінилося у закладах освіти України в умовах війни](https://thumbor.my.ua/-vCUwqigpBS2uw6mM7WWFQBvReU=/800x400/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F433%2F1a176e9ee2adc34e214f9dcb1d516372.jpg)
Їжа школярів: що змінилося у закладах освіти України в умовах війни
Навіть в умовах війни триває реформа шкільного харчування з метою забезпечення українських дітей смачною та здоровою їжею в закладах середньої освіти.
Що змінила реформа шкільного харчування
Реформа шкільного харчування в Україні, ініційована у 2020 році першою леді, досягла значних успіхів. Серед головних змін:
- зменшення споживання солі, цукру, хліба і трансжирів, натомість збільшення кількості фруктів і м’яса;
- введення новітніх моделей організації харчування в навчальних закладах, а також дозвіл на використання кейтерингу для садочків;
- надання безоплатного харчування для дітей 1–4 класів у певних областях за підтримки ВПП ООН;
- розвиток кулінарних хабів у різних областях країни.та підготовка тренерів для шкільних їдалень;
- модернізація та відновлення харчоблоків навчальних закладів, що були пошкоджені внаслідок військових дій.
Таким чином Україні вдалося не лише поліпшити якість харчування дітей, але й ухвалити важливі законодавчі зміни, які сприяють руху реформи вперед та залучити підтримку від однодумців з усього світу.
Зараз дивляться
![loader](/files/images/preloader.gif)
![loader](/files/images/preloader.gif)