СБУ повідомила ще одну про підозру путіністу Володимиру Машкову
СБУ повідомила ще одну про підозру путіністу Володимиру Машкову

СБУ повідомила ще одну про підозру путіністу Володимиру Машкову

Машков входить до найближчого оточення Путіна та є одним з головних організаторів масових акцій в Москві на підтримку повномасштабного вторгнення РФ.

Служба безпеки Україниповідомила про підозру путіністу Володимиру Машкову, який пропагує агресивну війну проти України та який є очільником “виборчого стану” Путіна.

Про це повідомили в пресслужбі СБУ.

Як стало відомо, Машков входить до найближчого оточення Путіна та є одним з головних організаторів масових акцій в Москві на підтримку повномасштабного вторгнення РФ. Враховуючи це, Путін  призначив Машкова співголовою “виборчого штабу” на так званих виборах президента “країни-агресора”.

“Машков публічно закликає до підтримки російських окупаційних угруповань, які воюють проти України. Також він особисто виправдовує знищення цивільної інфраструктури та захоплення частини території нашої держави. Деструктивну риторику Машков регулярно повторює у ході “передвиборчих” турів різними регіонами росії, а також під час поїздок до тимчасово окупованих районів України. Здебільшого такі пропагандистські виступи рашиста відбуваються у вигляді “концертів-мітингів” та “зустрічей з виборцями”, - розповіли в СБУ.

Там також додали, що ініційовані СБУ експертизи підтвердили факти його підривної діяльності на користь країни-агресора. На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки додатково повідомили Машкову про підозру за двома статтями КК України:

  • ⁠ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
  • ⁠ст. 436 (пропаганда війни).

Оскільки зловмисник перебуває на території росії, тривають комплексні заходи для його притягнення до відповідальності за злочини проти нашої держави.

Джерело матеріала
loader
loader