Намагався вивезти українку в сексуальне рабство: на кордоні затримали іноземця – подробиці
Намагався вивезти українку в сексуальне рабство: на кордоні затримали іноземця – подробиці

Намагався вивезти українку в сексуальне рабство: на кордоні затримали іноземця – подробиці

На кордоні з Угорщиною затримали іноземця, який хотів вивезти дівчину для роботи в борделі.

На Закарпатті у пункті пропуску "Косино" викрили громадянина Угорщини, який вербував українок виїжджати до країн Азії для надання сексуальних послуг. Його затримали, коли він намагався вивезти 25-річну українку з Ужгорода. 

Про це повідомили Держприкордонслужба, поліція та прокуратура.

"41-річний уродженець Закарпаття, під легендою працевлаштування в іноземній "модельній агенції", вербував молодих дівчат для сексуального рабства. Під час спілкування у соцмережах фігурант обіцяв "моделям" щомісяця до 10 тисяч доларів США заробітку", - йдеться у повідомленні.

Після перетину кордону чоловік мав довезти жертву автомобілем до аеропорту, звідки вони б вилетіли до Камбоджі. Там на дівчину чекала сексуальна експлуатація.

Правоохоронці встановили, що іноземець познайомився з дівчиною через соцмережі та, користуючись її уразливим станом, схилив до роботи в борделях Камбоджі. Через велику заборгованість перед банком та наявність малолітньої дитини вона змушена була погодитися.

Щоб втягнути жінок у нелегальний бізнес, підозрюваний гарантував їм оплачуваний переліт, гідні умови проживання і "порядних клієнтів". Натомість дівчата мали надати йому свої фото, особисті дані та копії документів.

За адресою проживання фігуранта справи, який наразі проживає в Україні, провели невідкладні обшуки, у ході яких вилучили грошові кошти, банківські картки, чорнові записи тощо. Також було вилучено автомобіль, що використовувався як засіб вчинення злочину.

Чоловіка затримано у порядку ст.208 КПК України. Йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч.2 ст.149 ККУ "Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини". Тривають слідчі дії. Зловмиснику загрожує до 12 років ув’язнення.

Читайте також провідні новини дня:

Джерело матеріала
loader
loader