Україна може зупинити Путіна, тому США не допустять поразки Києва – Остін
Україна може зупинити Путіна, тому США не допустять поразки Києва – Остін

Україна може зупинити Путіна, тому США не допустять поразки Києва – Остін

США і коаліція країн Рамштайну не допустять, щоб Україна програла у війні з Росією.

Про це перед відкриттям чергового засідання у форматі Рамштайн заявив глава Пентагону Ллойд Остін.

Втрати Росії у війні

Він нагадав, що війна триває вже понад два роки й українські війська стійко протистоять путінській агресії. Росія вже заплатила приголомшливу ціну за імперські мрії Путіна – щонайменше 315 тис. російських військовослужбовців було вбито або поранено від моменту повномасштабного вторгнення РФ у лютому 2022 року.

Зараз дивляться

За словами Ллойда Остіна, путінська війна обійдеться Росії в 1,3 трлн доларів до 2026 року. І Україна продовжить знижувати військовий потенціал РФ.

– Україна потопила, знищила або пошкодила близько 20 середніх і великих кораблів ВМФ Росії. Україна продовжує збивати російські військові літаки. Наразі українські війська стикаються з суворими умовами і важкими боями. А мирні жителі України терплять постійні обстріли російськими ракетами та іранськими безпілотниками.

Але Україна не відступить, і Сполучені Штати теж. Тому наше сьогоднішнє послання зрозуміле: Сполучені Штати не допустять поразки України, – рішуче заявив глава Пентагону.

Він підкреслив, що коаліція союзників також не допустить поразки України.

Допомога США Україні

Минулого тижня Сполучені Штати оголосили про додаткову безпекову допомогу Україні на суму 300 млн доларів. Це фінансування піде на задоволення потреб України в зенітній артилерії і танках.

– Ми, як і раніше, сповнені рішучості забезпечити Україну ресурсами для протистояння кремлівській агресії.  Так само як і країни, які зібралися тут сьогодні, – наголосив Ллойд Остін.

Чеська ініціатива закупівлі боєприпасів

Чеська Республіка нещодавно оголосила про потребу в закупівлі для України 800 тис. артилерійських снарядів. Німеччина, Франція, Данія і Швеція – серед тих країн, які нещодавно оголосили про нові важливі пакети військової допомоги.

За словами очільника Пентагона, світ буде менш захищеними, якщо диктатори зможуть силою перекроювати кордони і відновлювати свої старі імперії. Тому битва за Україну залишається однією з найважливіших справ нашого часу, і український народ не може гаяти жодного дня, як його союзники.

Нарощування потенціалу

Сьогодні вранці Остін провів перше засідання групи Коаліції можливостей (Capability Coalition Leadership Group). Міністр оборони США подякував Данії, Естонії, Франції, Німеччині, Ісландії, Італії, Латвії, Литві, Люксембургу, Нідерландам, Норвегії, Польщі, Норвегії, Сполученому Королівству за лідерство в коаліціях з нарощування потенціалу, зокрема з активізації оборонно-промислової бази союзників.

– Ми продовжуватимемо працювати разом з усіма коаліціями, щоб виявити недоліки для підтримання міжсекторних потреб і допомогти Україні створити грізні сили для майбутнього. І ми не здаватимемося, – заявив Ллойд Остін.

Довгострокова допомога Україні

Очільник Пентагону наголосив, що боротьба України за свободу важлива для усіх, адже зрозуміло, що Путін в Україні не зупиниться.

Остін нагадав слова президента Джо Байдена про те, що Україна може зупинити Путіна, якщо країни будуть надавати їй зброю, необхідну для захисту.

 

Теги за темою
США
Джерело матеріала
loader
loader