Україні слід ігнорувати заклики припинити удари по російських НПЗ – Годжес
Україні слід ігнорувати заклики припинити удари по російських НПЗ – Годжес

Україні слід ігнорувати заклики припинити удари по російських НПЗ – Годжес

Україна має продовжувати атаки по російських нафтопереробних заводах (НПЗ), оскільки вони значним чином впливають на держави-агресора РФ продовжувати свою агресивну війну.

Про це заявив колишній командувач збройних сил США у Європі, генерал-лейтенант Бен Годжес під час 16-го щорічного Київського безпекового форуму.

Україні слід ігнорувати заклики припинити удари по НПЗ РФ

Колишній американський командувач вказує, що пошкодження російських НПЗ призводить до втрат коштів для Кремля, на які оплачується агресія проти України.

Зараз дивляться

– Також це позбавляє її необхідного пального для продовження бойових дій. Я б рекомендував ігнорувати заклики до припинення таких ударів, — вказує Бен Годжес.

За його словами, натомість країнам Заходу треба продовжувати санкційний тиск проти Росії.

Крім того, він вказує на те, що 2024 рік має стати роком промислової конкуренції.

– І Україна, і Захід мають виграти ці змагання. Йдеться про виробництво боєприпасів, а також ремонт і обслуговування техніки, аби українці могли ремонтувати на місці пошкоджене озброєння, а також про посилення запасів боєприпасів, — вказує генерал-лейтенант США.

За словами Бена Годжеса, офіційному Києву варто також посилити тиск на логістику РФ, зокрема в Криму, оскільки це призведе до непридатності використання півострова російськими військовими.

– Я би не очікував драматичного падіння здатності України оборонятись, — вважає він.

Удари по російських НПЗ

Україна протягом останніх тижнів регулярно завдає успішних ударів по російських НПЗ, які розміщені як в глибокому тилу РФ, так і на прикордонних російських територіях. За підрахунками Reuters, було завдано ударів дронами по щонайменше 12 нафтопереробних заводах РФ. І це без врахування операцій ГУР МО, які теж били по російських НПЗ.

Офіційно наразі ані ГУР, ані інші силові структури України не підтверджували причетність до ударів по НПЗ Росії.

За оцінкою Bloomberg, удари по російських НПЗ паралізували 12% нафтопереробних потужностей РФ.

Водночас 22 березня американське видання Financial Times оприлюднило матеріал, в якому, посилаючись на свої джерела, вказує, що офіційний Вашингтон нібито закликав Київ припинити удари по російських НПЗ, оскільки це може призвести до росту світових цін на нафту.

Теги за темою
нафта
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader