Розбір завалів на «ДніпроГЕСі» буде тривати не менше тижня
Розбір завалів на «ДніпроГЕСі» буде тривати не менше тижня

Розбір завалів на «ДніпроГЕСі» буде тривати не менше тижня

Поновлення «ДніпроГЕС» до проєктного стану  відбудеться не швидко. Про наслідки можна буде говорити після розбору завалів у машинному залі, розповів в етері Еспресо генеральний директор ПрАТ «Укргідроенерго» Ігор Сирота, пише Еspreso.

- На сьогодні ми поки що намагаємося демонтувати залишки перекриття стелі та стін машинного залу, які розбиті та нахилилися. Тому ми не можемо розібрати машзал поки не демонтуємо перекриття, а там висота понад 35 метрів, щоб потім можна було розбирати самі завали у машзал, - зазначив  Сирота.

За його словами, першочергово планується розчистити завали. Згідно поверхневому огляду, на відновлення станції роки. Генеральний директор ПрАТ "Укргідроенерго" додав, що  внаслідок удару «Дніпрогесу» завдано чималої шкоди. По станції  прилетіло понад 6 ракет. Крім того, пошкоджене автодорожнє полотно, підкранові балки, де кран підіймає затвори, аби пропускати воду.

- Думаю, протягом тижня нам вдасться розібрати ці всі завали й тоді більш детально зможемо говорити про наслідки. Але є багато попадань у самі агрегати, згоріло обладнання, тобто роботи є багато. Сьогодні оцінити у часі та фінансово ще не є можливим, - розповів Сирота.

За його словами, є агрегати, які потрібно повністю з нуля виготовляти, а це у часі від 18 до 24 місяців. Крім того, демонтаж та монтаж потребує певного часу.

- Ми розуміємо, в які рамкові часи заходимо, щоб відновити станцію. Я вже не говорю про те, що потрібно буде повністю відновити машинний зал, тобто будувати новий машзал. А ми ще подивимося, що відбувається на 4-х поверхах внизу станції, де 25-30 метрів глибини, але це вже після розбору завалів. Тоді ми зможемо дати через днів 10 приблизну оцінку вартісним показникам, що потрібно, - резюмував Ігор Сирота.

  • РФ здійснила атаку на «ДніпроГЕС» 22 березня. Унаслідок обстрілу загинула людина. Також у річку потрапили нафтопродукти. 
  • Всього в той день РФ випустила по містах та селах України понад 60 «Шахедів» і майже 90 ракет різних типів.  

 

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader