В Укренерго назвали терміни відновлення енергосистем у Харкові
В Укренерго назвали терміни відновлення енергосистем у Харкові

В Укренерго назвали терміни відновлення енергосистем у Харкові

У Харківській області продовжуються роботи з ліквідації руйнувань енергосистеми після обстрілів РФ 22 березня, вони можуть тривати від одного до двох тижнів.

Про це на брифінгу у Харкові повідомив голова НЕК Укренерго Володимир Кудрицький.

— Ми говоримо орієнтовно про період сім-десять днів, можливо до двох тижнів, коли енергетики зможуть відновити в повному обсязі нормальне енергопостачання міста. Це, звісно, за умови, що не буде нових масштабних руйнувань, – пояснив він.

За словами Кудрицького, ситуація в регіоні справді важка, російська атака завдала значної шкоди, але аварійним бригадам все ж таки вдалося забезпечити енергопостачання критичної інфраструктури та подачу електроенергії за графіком побутовим споживачам.

Зараз дивляться

— Є три паралельні технічні рішення, які ми реалізуємо одночасно, щоб швидше, що спрацювало, могло стати тим елементом, для повного усунення обмежень щодо енергопостачання в місті, — зазначив керівник держкомпанії.

Він же зауважив, що Укренерго має у своєму розпорядженні достатню кількість фахівців і співробітників, щоб проводити повний спектр робіт з відновлення. Підприємство також має намір провести низку превентивних заходів у разі нових атак російських окупантів.

– Укренерго вже розгорнула і планує нарощувати систему пасивного захисту (інженерних укріплень) критичних вузлів енергооб’єктів, щоб мінімізувати ризик їх пошкодження тими ракетами та дронами, які проб’ються через протиповітряну оборону, – сказав Кудрицький.

Теги за темою
Харків
Джерело матеріала
loader
loader