Будуть виплачувати 6 місяців: хто з українців може розраховувати на грошову допомогу
Будуть виплачувати 6 місяців: хто з українців може розраховувати на грошову допомогу

Будуть виплачувати 6 місяців: хто з українців може розраховувати на грошову допомогу

Фінансова допомога для внутрішньо переміщених осіб та осіб, що повернулися з-за кордону, буде надаватися в Миколаєві та області протягом наступних шести місяців. Цю інформацію оголосили у департаменті праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради. Сума допомоги залежатиме від прожиткового мінімуму для трьох категорій осіб.

Отримати допомогу можуть такі категорії сімей:

  • Сім'ї ВПО, які, внаслідок переміщення, не працювали або не сплачували єдиний внесок протягом періоду, за який розраховуються доходи.
  • Сім'ї, що повернулися в Україну після тривалого перебування за кордоном (понад 90 днів поспіль), не зареєстровані як ВПО та мають працездатних непрацюючих членів сім'ї, які не сплачували єдиний внесок. У такому випадку звернення за допомогою можна подати не раніше, ніж через 15 робочих днів після повернення.

Ця допомога має за мету сприяти працевлаштуванню непрацюючих осіб. Якщо у сім'ї є декілька безробітних осіб, вони повинні знайти роботу, зареєструватися підприємцями або безробітними тощо протягом двох місяців з моменту отримання допомоги. Однак вимога щодо працевлаштування не поширюється на одного отримувача допомоги з сім'ї, якщо сім'я проживає на територіях, де тривають бойові дії, або на територіях, які не включені до Переліку Мінреінтеграції.

Останні новини України:

Тариф на електроенергію для українців: чого варто очікувати в перший місяць весни

Надання субсидії, українцям пом'якшать умови: в Мінсоці повідомили, кого стосується

"ПриватБанк" блокує картки навіть волонтерів: як збирати донати, щоб не втратити рахунок

Теги за темою
Гроші військові
Джерело матеріала
loader
loader