Яке свято 31 березня та для чого день буде вдалим
Яке свято 31 березня та для чого день буде вдалим

Яке свято 31 березня та для чого день буде вдалим

У неділю, 29 березня, відзначається Міжнародний день декольте, Міжнародний день резервного копіювання, Міжнародний день видимості трансгендерних людей, День Ейфелевої вежі та День флориста України.

Православна церква сьогодні вшановує пам’ять священномученика Іпатія, єпископа Гангрського. Католики 31 березня відзначають Великдень.

  • Яке сьогодні свято – 31 березня 2024 року
  • Який сьогодні, 31 березня 2024, день в Україні
  • Хто святкує день ангела 31 березня 2024 року
  • Що не можна робити 31 березня 2024 року
  • Що можна робити сьогодні
  • Народні прикмети на 31 березня 2024 року

Яке сьогодні свято – 31 березня 2024 року

31 березня (13 квітня за старим стилем) у церковному календарі – день пам’яті священномученика Іпатія. Він був єпископом міста Гангри в Пафлагонії (сучасна територія Туреччини), тому його називали Гангрський.

Зараз дивляться

У 325 році святий взяв участь в I Вселенському соборі, який проводився в Нікеї. Роком пізніше, коли Іпатій повертався з Константинополя до Гангри, на нього напали єретики, сильно побили, обкололи мечами і кинули помирати в болото. Одна з жінок вдарила святителя каменем по голові, через що він помер.

Вбивці вирішили сховати тіло Іпатія в печері, але його знайшов християнин, який повідомив всім про смерть святителя. Містяни, які дуже любили свого владику, перенесли його тіло в місто і там поховали. На могилі святого відбувалося багато чудес.

Який сьогодні, 31 березня 2024, день в Україні

В Україні 31 березня святкують День флориста. Відзначати це свято почали у 2000 році. Дату обрали не випадково, саме 31 березня українське Міністерство праці і соцполітики офіційно затвердило спеціальність флориста у переліку професій.

Хто святкує день ангела 31 березня 2024 року

Іменини сьогодні відзначають Анна, Веніамін, Іван, Інокентій та Йосип.

Що не можна робити 31 березня 2024 року

Цього дня заборонено сваритися, лихословити, а також ходити в брудному і порваному одязі. Чоловікам не можна ображати жінку, інакше особисте життя буде нещасливим і повним скандалів.

31 березня припадає на неділю, тому не рекомендується займатися важкою фізичною працею, прибиранням та рукоділлям. Також не можна їсти м’ясо, яйця і молочні продукти, адже триває Великий піст.

Що можна робити сьогодні

Наші предки вірили, що святий Іпатій допомагав завагітніти жінкам, які вважалися безплідними. Тому сьогоднішній день вважається вдалим для зачаття дитини. Вагітні жінки моляться Іпатію про легкі пологи і міцне здоров’я дитини, а годуючі матері – про поповнення молока.

Згідно з місячним календарем, 31 березня підходить для вирішення питань, пов’язаних із юриспруденцією. Подорожі та відрядження також матимуть успіх.

Народні прикмети на 31 березня 2024 року

  • Почав з’являтися березовий сік – до потепління.
  • Хмари низько пливуть – до холодної і дощової погоди.
  • Йде дощ – квітень буде дощовим.
  • Птахи весь день щебечуть – чекайте на потепління.
Теги за темою
Свята
Джерело матеріала
loader