Apple розробила ШІ, який може перевершити ChatGPT та інші аналоги
Apple розробила ШІ, який може перевершити ChatGPT та інші аналоги

Apple розробила ШІ, який може перевершити ChatGPT та інші аналоги

Група дослідників Apple представила систему штучного інтелекту під назвою ReALM (Reference Resolution as Language Modeling), здатну позмагатися і навіть перевершити GPT-4 та інші нейромережеві аналоги, пише MacRumors.

У компанії поставили за мету радикально поліпшити розуміння нейромережею команд "людською" мовою і реагування на них. ReALM розшифровує неоднозначні команди, прив'язані до контексту, і в результаті забезпечує максимально інтуїтивну і природну взаємодію між пристроєм і користувачем.

Головною проблемою для нейромереж і голосових помічників завжди було погане розуміння відсилань, займенників, натяків та інших елементів мови під час розмови. Саме це завдання і намагається вирішити ReALM. ШІ вміє навіть пов'язувати вимовлені людиною слова з об'єктами на екрані смартфона і відповідно реагувати.

Нова ШІ-система від Apple дасть змогу ефективніше взаємодіяти з цифровими помічниками, спираючись на те, що наразі відображається на екрані, без необхідності отримання точних і докладних інструкцій. Це може зробити цифрових асистентів ефективнішими в різних ситуаціях, наприклад, для водіїв, які керують смартфоном голосом, а також для юзерів з обмеженими можливостями.

Apple вже опублікувала кілька дослідницьких робіт у сфері штучного інтелекту. А минулого місяця компанія представила новий метод навчання великих мовних моделей, який дає змогу легко інтегрувати текстову та візуальну інформацію. Очікується, що Apple представить низку функцій штучного інтелекту на WWDC 2024 у червні.

iOS 18 називають найбільшим оновленням в історії Apple. Подейкують, у цьому оновленні дозволять переміщати іконки на робочих столах Айфона в будь-якому порядку, без закріплення ряду. А Siri порозумнішає завдяки ШІ.

При цьомує інформація, що в iOS 18 не буде фірмового чат-бота в дусі ChatGPT на базі генеративного ШІ. Замість цього компанія домовляється з Google про інтеграцію Gemini у свої продукти.

Джерело матеріала
loader
loader