Яке свято 5 квітня 2024 і від чого слід утриматися, аби не нашкодити здоровʼю
Яке свято 5 квітня 2024 і від чого слід утриматися, аби не нашкодити здоровʼю

Яке свято 5 квітня 2024 і від чого слід утриматися, аби не нашкодити здоровʼю

Сьогодні, 5 квітня, відзначається день створення першої української Конституції, приймають вітання з професійним днем неонатологи, а в світі приділяють увагу питанню чистої карми. Православні віряни вшановують святих мучеників Теодула й Агатопода.

Факти ICTV дізналися більше про те, які свята припадають на цю дату та їхню історію. Також розберемося, хто нині відзначає іменини, які прикмети та заборони повʼязані із цим днем.

  • Яке сьогодні свято – 5 квітня 2024 року
  • Який сьогодні, 5 квітня 2024, день в Україні
  • Хто святкує день ангела 5 квітня
  • Що не можна робити 5 квітня 2024 року
  • Що можна робити сьогодні
  • Народні прикмети на 5 квітня 2024

Яке сьогодні свято – 5 квітня 2024 року

Цього дня православна церква згадує святих мучеників Теодула й Агатопода. За часів правління імператора Діоклетіана християни зазнали гонінь. Тож старця Агатопода та юного Теодула, що несли Слово Боже кинули до вʼязниці, де піддали тортурам, а потім стратили, втопивши в морі. У воді мотузки, яким звʼязали мучеників, розірвалися, а їхні тіла винесло на берег. Тут їх поховали християни, віддавши святим у такий спосіб честь та пошану.

Зараз дивляться

Який сьогодні, 5 квітня 2024, день в Україні

Саме цього дня у 1710 році гетьман Пилип Орлик склав першу українську конституцію, що отримала назву Пакти й Конституції законів і вольностей Війська Запорозького. Договір закладав основи державного устрою України та містив 16 статей. Цей документ також вважається однією з перших європейських конституцій.

Сьогодні професійне свято відзначають неонатологи – це лікарі, з якими малюк першими знайомиться після появи на світ.  У День неонатолога вшановують фахівців, що роблять важливий внесок у формування майбутнього нації, турбуючись про нове покоління.

На цю дату припадає й Міжнародний день дитячої йоги. Це свято доволі молоде, адже його заснували лише у 2016 році за ініціативи Терези Павер, що викладає йогу для дітей.

У День чистої карми, що також відзначається 5 квітня, треба замислитися про відповідальне споживання, економію природних ресурсів та перероблювання відходів для повторного споживання. Так можна очистити не лише карму, а й довкілля.

Схожим за настроєм є й Міжнародний день совісті. Тож сьогодні варто задуматися над своїми вчинками та думками.

Також у цю дату відзначають цікаве свято – Міжнародний день супу. Обставини створення цієї страви невідомі, проте точно можна сказати, що вона є однією з найпопулярніших на планеті.

Хто святкує день ангела 5 квітня

Сьогодні не забудьте привітати з іменинами знайомих хлопчиків та чоловіків, що носять імена Георгій, Марк, Микола, Олексій, Платон та Семен.

Що не можна робити 5 квітня 2024 року

Під забороною сварки та лайка, втручання у свою зовнішність за допомогою операцій та спонтанні покупки. Взагалі астрологи не радять поспішати, метушитись та братися за нові справи.

Цього дня не варто їсти грубу їжу та, за можливістю, не приймати ліки, а ще слід втриматися від стрижки, бо вона загрожує тиском в очах, запаленнями та появою ячменів.

Що можна робити сьогодні

Відкривайте вікна, щоби впустити в хату весняне повітря. Цього дня гарно зайнятися різними очищувальними процедурами, зокрема повʼязаними з водою.

Якщо ваша діяльність стосується торгових операцій, будьте спокійні, адже обставини вам сприятимуть.

Народні прикмети на 5 квітня 2024

  • Ластівки ще не прилетіли – холоди не минуть.
  • Багато соку на березі — літо буде з дощами.
  • Дощі – до гарного врожаю.
  • Вдень тепло, вночі заморозки – квітень буде ясним.
  • Небо з зірками – на ранок чекайте на заморозки.
  • Кішка чхає або кашляє – буде дощ
  • Поява білок віщує тепло.
Теги за темою
Свята
Джерело матеріала
loader
loader