Президент WBC сказав, як уникнути катастрофи, що наближається, в бою Усик – Ф'юрі
Президент WBC сказав, як уникнути катастрофи, що наближається, в бою Усик – Ф'юрі

Президент WBC сказав, як уникнути катастрофи, що наближається, в бою Усик – Ф'юрі

Президент Всесвітньої боксерської ради (WBC) Маурісіо Сулейман вкотре звернув увагу на кількість суддів, які працюватимуть на поєдинку звання абсолютного чемпіона світу в суперважкій вазі між Олександром Усиком (21-0, 14 КО) та Тайсоном Ф'юрі (34-0-1 , 24 КО). Сулейман упевнений, що збільшення рефері на поєдинку з трьох до шести дозволить уникнути можливої ​​катастрофи за підрахунку очок.

"Наявність трьох суддів створює дуже тонку межу між правильним результатом та катастрофою. Йдеться про найбільшу битву в історії, і протиріччя можуть бути дуже руйнівними. Якщо у вас є двобій, і у двох суддів видався поганий день, то бій вирішується з рахунком 2:1 за поганими картами. Якщо це станеться за шести суддів, переможе правильний боєць з рахунком 4-2", – цитує Сулеймана boxingscene.

Президент WBC вважає ненормальним, що за останні кілька місяців було надто багато роздільних рішень та боротьби за рішення більшості.

"Легко сказати, що судді мають бути кращими, коли щось йде не так, але чому б не запросити шість найкращих суддів світу для такого великого чемпіонського бою – суддів, які будуть найбільш послідовними – і дозволити їм вирішувати, хто переможе?" - ставить питання Маурісіо.

Як повідомляв OBOZ.UA, раніше президент WBC виступив з ініціативою щодо використання системи відеоповторів під час поєдинку Усік - Ф'юрі. Функціонер висловив упевненість у тому, що це допоможе уникнути безлічі спірних ситуацій.

Також Сулейман запропонував змінити правила для битви між українським та британським суперважком за абсолютний титул.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Чи не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader