Коли наступне сонячне затемнення та чи зможуть українці його побачити
Коли наступне сонячне затемнення та чи зможуть українці його побачити

Коли наступне сонячне затемнення та чи зможуть українці його побачити

8 квітня відбулася подія десятиліття – повне сонячне затемнення, що закрило сонце для понад 30 млн людей. В Україні його не було видно, проте спостерігати за унікальним явищем можна було .

Чи буде цього року подібне астрономічне явище та коли наступне сонячне затемнення у 2024 році та в інші роки – на Фактах ICTV.

Коли наступне сонячне затемнення в Україні: дата та чи буде видно

Фахівці кажуть, що у 2024 році буде два сонячних затемнення. Одне було 8 квітня, наступне астрономічне явище відбудеться восени — 2 жовтня. Воно матиме форму кільцеподібного сонячного затемнення. Проте українці знову не зможуть його побачити. Спостерігати за повним сонячним затемненням можна буде лише з південних регіонів Аргентини й Чилі та з острова Пасхи в південно-східній частині Тихого океану.

Зараз дивляться

Коли наступне сонячне затемнення за роками

Наступне повне сонячне затемнення, коли Місяць повністю затьмарить сонячне світло, має відбутися 12 серпня 2026 року, повідомляє NBCNews. Це станеться над Північним Льодовитим океаном. Явище буде видно вздовж шляху, який проходить через східну Гренландію, західне узбережжя Ісландії, Іспанію і невелику частину Португалії.

  • 2 серпня 2027 року відбудеться ще одне повне сонячне затемнення. Його можна буде побачити в Іспанії та на більшій частині північної Африки.
  • 30 березня 2033 року – наступне повне сонячне затемнення, яке можна буде побачити з території Аляски та Росії.
  • 23 серпня 2044 року – ще одне повне сонячне затемнення. Його шлях пройде над частиною США: Північною Дакотою, Південною Дакотою, Монтаною, частинами Канади та Гренландії.
  • 12 серпня 2045 року – повне сонячне затемнення, подібне до того, що спостерігалося 8 квітня 2024 року. Його шлях можна буде спостерігати через континентальну частину США.
  • Повне сонячне затемнення також відбудеться у 2045 році. Його шлях пройде через Нью-Мексико, Оклахому, Канзас, Техас, Каліфорнію, Неваду, Юту, Колорадо, Міссурі, Міссісіпі, Луїзіану, Алабаму, Арканзас, Джорджію та Флориду. Та продовжиться над Карибським басейном і частинами Південної Америки.
Джерело матеріала
loader
loader