Скандал з Вітюком та "Слідством.Інфо": чиновника відсторонили й відправили на війну
Скандал з Вітюком та "Слідством.Інфо": чиновника відсторонили й відправили на війну

Скандал з Вітюком та "Слідством.Інфо": чиновника відсторонили й відправили на війну

Керівника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки Іллю Вітюка відсторонено від виконання посадових обов'язків на час перевірки інформації про купівлю його дружиною квартири преміум-класу на Печерську в Києві за понад 25 мільйонів.

Як повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна", відповідно до інформації пресслужби СБУ, відповідне рішення про відсторонення ухвалив голова Служби безпеки України Василь Малюк.

"На час проведення перевірки обставин, оприлюднених журналістами "Слідство-інфо", голова Служби Василь Малюк відсторонив керівника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки (ДКІБ) Вітюка від виконання посадових обов'язків", - повідомили в СБУ.

При цьому, за рішенням голови СБУ, на час проведення перевірок Вітюк проходитиме службу в бойовому підрозділі ДКІБ, який виконує оборонні завдання і знищує ворога та його техніку безпосередньо на фронті спільно з ЦСО "А".

"Наразі він відряджений до цього підрозділу і сьогодні виїхав у район виконання бойових завдань", - повідомили у пресслужбі.

Що відомо про скандал з Вітюком та українським виданням

Минулого тижня журналісту Євгену Шульгату, який розслідував тему декларацій високопосадовців та відповідність зазначених у них доходів майну, спробували вручити повістку.

У розслідуванні "Слідства.Інфо" йшлося про майно сім'ї керівника Департаменту кібербезпеки СБУ Іллі Вітюка. Журналіст Шульгат з'ясував, що дружина посадовця, Юлія, під час повномасштабної війни купила квартиру преміум-класу на Печерську в Києві за понад 25 мільйонів. Вітюку журналісти надіслали запитання щодо люксового майна, і натомість отримали як "відповідь" повістку Шульгату.

Через скандал Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський доручив провести службову перевірку через спробу дати повістку журналісту. 

Теги за темою
Новини України СБУ Скандал
Джерело матеріала
loader
loader