Розстрілювали у Бучі людей: в Україні вирахували ще двох росіян-нелюдей
Розстрілювали у Бучі людей: в Україні вирахували ще двох росіян-нелюдей

Розстрілювали у Бучі людей: в Україні вирахували ще двох росіян-нелюдей

Правоохоронці ідентифікували ще двох російських військовослужбовців, які під час окупації міста Буча Київської області вбивали цивільних людей.

Як зазначається у повідомленні на сайті Офісу генерального прокурора, за процесуального керівництва ОГП було ідентифіковано та повідомлено про підозру командиру дивізіону 234-го десантно-штурмового полку дивізії повітряно-десантних військ Збройних сил Росії та навіднику 4-ї десантно-штурмової роти у порушенні законів та звичаїв війни, поєднаних з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, у березні 2022 року командир самохідного-артилерійського дивізіону перебував поблизу одного з будинків на території міста Буча.

"Він достовірно знав, що мешканці будинку надають першу медичну допомогу пораненій жінці. Військовий РФ без попередження відкрив прицільний вогонь із автоматичної зброї в напрямку веранди, де перебували мешканка будинку та поранена жінка", - розповіли у прокуратурі.

Потім російський військовослужбовець пройшов на територію двору будинку і почав повторно стріляти в сторону жінок та чоловіка, який перебував біля вхідних дверей. Від отриманих вогнепальних поранень вони померли на місці.

Також було встановлено, що у березні 2022 року інший російський військовий - навідник 4-ї десантно-штурмової роти спустився до підвального приміщення житлового будинку в місті Буча, де ховалися цивільні.

Він наказав їм здати мобільні телефони для перевірки. При цьому наказав одному з цивільних чоловіків зібрати телефони та винести їх на вулицю. Отримавши наказ, потерпілий попрямував до виходу з підвального приміщення.

"Після цього військовослужбовець ЗС РФ біля входу до підвального приміщення без попередження відкрив прицільний вогонь із автоматичної зброї в потерпілого, який перебував на сходах до підвального приміщення. Від отриманих вогнепальних поранень він помер на місці", - йдеться у повідомленні.

Наголошується, що всі місцеві жителі були цивільними особами, які не брали участі у збройному конфлікті. У них були відсутні будь-яка зброя, знаряддя чи засоби, що могли б виправдати застосування до них насильства.

Різанина у Бучі - що відомо

Як повідомляв УНІАН, у другу річницю визволення Київської області заступник голови Національної поліції України Андрій Нєбитов повідомив, що після деокупації в Бучі знайшли 422 убитих мирних жителів, загалом у Бучанському районі було виявлено 1 тис. 190 тіл. І ці цифри - не остаточні, адже є зниклі безвісти, їхній розшук триває.

За словами Нєбитова, зниклими безвісти вважаються 514 жителів Київської області. Залишаються невпізнаними 180 тіл наших громадян.

Нацполіція розпочала понад 116 тис. кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів Росії в Україні, з них 23 тис. - скоєні в Київській області.

Джерело матеріала
loader
loader