Все відразу потрапляє у соцмережі: футбольний коментатор розповів про факапи у прямому ефірі
Все відразу потрапляє у соцмережі: футбольний коментатор розповів про факапи у прямому ефірі

Все відразу потрапляє у соцмережі: футбольний коментатор розповів про факапи у прямому ефірі

Відомий спортивний журналіст, футбольний коментатор та ведучий YouTube-каналу Бомбардир Роман Бебех розповів, що під час прямих ефірів у коментаторів часто трапляють курйози, і сказане вже виправити не можна.

Про один із таких він розповів за лаштунками знімань шоу єПитання на Новому каналі.

— Наприклад, така історія сталася з моїми колегами. Перед грою обговорювали склад команд, є такий албанський футболіст Арменд Даллку, він грав у нашій Ворсклі, і хтось з колег сказав: Прикольно, якби він був Семен Далку. Всі сміялися, повторювали це. І потім в ефірі коментатор помиляється й говорить: Семен Даллку, – зі сміхом розповідає Роман.

Він додав, що до таких моментів ставиться дуже серйозно, тому під час матчу може, на всяк випадок, перевірити, як звати ту чи іншу людину.

Зараз дивляться

— Раніше, коли не було інтернету, глядачі не завжди могли перевірити інформацію, зараз це все одразу опиняється на форумах, у соціальних мережах, всі сміються та кепкують з коментатора, – додає він.

Як стати футбольним коментатором

Роман Бебех також розкрив секрет, як потрапити у цю професію. За його словами, коментатором може стати будь-хто. Але для цього потрібні неймовірне бажання та жага до розвитку. Йдеться перш за все про дикцію та футбольні знання.

– Зрозуміло, що базова освіта неодмінно допоможе, але, як показує практика останніх років, необов’язково мати журналістську освіту, щоб бути спортивним коментатором. Тим паче зараз активно розвивається стримінг. Якщо раніше на українському телебаченні транслювалося 3-4 поєдинки на тиждень, тепер за один день може бути 40 подій!

Він додав, що відразу коментувати національну збірну ніхто не буде, але можна розпочати шлях у професії з коментування матчів молодіжних команд Другої ліги та потрошку рухатися вгору.

Бебех додав, що цей шлях непростий, але якщо людина буде прогресувати, то її неодмінно помітять.

Теги за темою
футбол
Джерело матеріала
loader
loader