Замінить Київський торт: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт дивовижного десерту з горішками
Замінить Київський торт: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт дивовижного десерту з горішками

Замінить Київський торт: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт дивовижного десерту з горішками

Колишня суддя кулінарного проекту "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова розповіла, як зробити незвичайний торт із какао та горішками, який спокійно може замінити легендарний Київський торт.

Інгредієнти:

Для бісквіту:

  • 240 г білків (приблизно 7 яєць класу 1)
  • 330 г цукру
  • 170 г обсмаженого та подрібненого фундуку

Для крему:

  • 170 г цукру
  • 80 г води
  • 160 г жовтків
  • 320 г вершкового масла
  • 2 ст. ложки какао (близько 50 г)

Для декору:

  • 180 г фундука
  • Кандурін

Інструкції:

Приготування бісквіта:

Збийте білки в піну, поступово додаючи цукор, до стійких піків, ділиться "Мастер Шеф" Литвинова. Додайте подрібнений фундук і обережно перемішайте.

Розділіть масу на 2 частини та викладіть у роз'ємну форму.

Випікати при 140 градусах близько 1 години.

Остудіть і витягніть із форми.

Приготування крему:

Зваріть сироп із цукру та води до 113 градусів.

"Мастер Шеф" Литвинова додає, збийте жовтки до білого кольору та поступово додайте сироп, збиваючи до пишної маси.

Додайте вершкове масло і збивайте до отримання крему.

Додайте какао і ретельно перемішайте.

Складання торта:

Змастіть перший корж кремом і посипте фундуком.

Повторіть другий корж.

Змастіть верх і боки торта кремом та поставте в холодильник на 3-4 години для стабілізації.

Декорування:

Прикрасьте торт цілими горіхами та кандуріним. Посипте подрібненим фундуком з боків, розповідає "Мастер Шеф" Литвинова.

Останні новини України:

Дешевше і смачніше за рис: "Майстер Шеф" Литвинова показала, як заощадити на приготуванні плова.

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader
loader