Наступ ЗС РФ на Харків: у міста попереду темні дні, — ГУР
Наступ ЗС РФ на Харків: у міста попереду темні дні, — ГУР

Наступ ЗС РФ на Харків: у міста попереду темні дні, — ГУР

За даними розвідки, на кордоні з Харковом зосереджені 35 тисяч окупантів, і це угруповування хочуть збільшити вдвічі. Заступник голови відомства Вадим Скібіцький заявив, що ворог може провернути "швидку операцію для входу та виходу".

Росія, ймовірно, готується наступати в районі Харківської та Сумської областей. Про це в інтерв’ю виданню The Economist 2 травня розповів заступник начальника Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони генерал-майор Вадим Скібіцький.

Наступ на Харків: терміни

Розвідник пояснив, що терміни початку наступу ЗС РФ на північному сході України залежать від міцності оборони на Донбасі. Однак на думку Скібіцького, основний поштовх розпочнеться в кінці травня або на початку червня.

Наступ на Харків: численність ЗС РФ

Нині Росія залучила до боїв на території України 514 тисяч бійців сухопутних військ. На кордоні з Харковом, за даними розвідки, базується угруповання у 35 тисяч військовослужбовців. Однак Кремль прагне збільшити його до 50-70 тисяч.

Окрім того, РФ створює "дивізію резервів". Йдеться про 15-20 тисяч бійців, які базуються у центральній частині країни та можуть бути використані для посилення основних військ.

Наступ на Харків: чи є загроза окупації

Скібіцький запевнив, що такої кількості особового складу недостатньо для захоплення великого міста. Однак цих солдатів може вистачити для реалізації меншого завдання.

"Швидка операція для входу та виходу: можливо. Але операція по взяттю Харкова чи навіть міста Суми — це інший порядок. Росіяни це знають. І ми це знаємо", — заявив генерал-майор.

За його прогнозом, на місто-мільйонник Харків, яке дало відсіч нападам ЗС РФ у 2022 році, чекають попереду темні дні.

Нагадаємо, заступник начальника ГУР Вадим Скібіцький спрогнозував, як закінчиться війна в Україні. Він зізнався, що не вірить у перемогу на фронті, та припустив, коли почнуться переговори.

Також Скібіцький прокоментував ситуацію в районі Часового Яру у Донецькій області. З його слів, захоплення міста, ймовірно, є питанням часу.

Теги за темою
Росія Харків Харківська область
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader