Після обмежень Роскомнагляду: у Steam проводять перший фестиваль російських ігор GFR
Після обмежень Роскомнагляду: у Steam проводять перший фестиваль російських ігор GFR

Після обмежень Роскомнагляду: у Steam проводять перший фестиваль російських ігор GFR

На сайті платформи з іграми можна побачити спеціальний блок, де розміщені роботи розробників з держави-агресора. При цьому ще взимку онлайн-сервіс вносили до списку заборонених.

Поки в Україні триває повномасштабна війна, онлайн-сервіс для ігор Steam проводить фестиваль російських ігор під назвою "Games From Russia". Інформацію про це можна знайти на офіційному сайті платформи.

Це перший подібний фестиваль на сервісі, на якому будуть представлені російські ігри. Проходить він з 1 по 9 травня.

"Перший російський фестиваль ігор у Steam. Ласкаво просимо на Games From Russia 2024, де на вас чекають безліч демо-версій, знижки та майбутні новинки. Аркади, хорори, стратегії, симулятори, платформери, ігри на будь-який смак і жанр. У рамках фестивалю, редакція GFR обрала найпомітніші та найцікавіші ігри 2024 року та виділила для них спеціальний блок", — йдеться у повідомленні.

На платформі Steam проводять фестиваль російських ігор
Фото: Скриншот
На платформі Steam проводять фестиваль російських ігор
Фото: Скриншот

Загалом у рамках цього проекту представлено понад 70 ігор, однак на головній сторінці фестиваль не відображається. Представники Steam ніяк не коментували таке рішення на момент публікації матеріалу.

Робота Steam у Росії: що відомо

3 лютого поточного року компанія Sony заборонила активувати свої відеоігри в Steam користувачам із Росії та Білорусі, про що написав російський дистриб'ютор і видавець "Бука" в публікації з попереднім замовленням однієї з ігор, передає Meduza.

"Увага! Видавець обмежив активацію цієї гри на території РФ і Білорусі. Тобто гра не активується на російських і білоруських акаунтах Steam. На території решти країн СНД гра активується успішно", — йдеться в повідомленні.

Крім того, 22 лютого сторінку спільноти Steam було внесено до реєстру Роскомнагляду на підставі рішення МВС, пише російське медіа "РИА Новости", але вже 27 лютого платформу виключили з реєстру забороненої інформації. Відповідно, доступ до сайту не був обмежений.

"У зв'язку з виконанням вимоги Роскомнагляду видалити заборонену на території РФ інформацію, інтернет-сторінку (спільноти Steam) виключено з реєстру. Роскомнагляд не обмежував доступ до зазначеної сторінки", — ідеться в повідомленні.

До слова, російські різноманітні ресурси продовжують шукати способи, як користувачі з РФ можуть купувати ігри далі, адже доступ до оплати було закрито після початку повномасштабної війни проти України. Тепер громадяни країни-агресора не можуть прямо оплатити товар карткою або через Qiwi. Також, як повідомляється, не тільки Sony закрила доступ до своїх ігор, а й EA, Microsoft, а також SEGA.

Нагадаємо, 2 травня повідомлялося, що США ввели санкції проти росіян за застосування хімічної зброї проти України. Загалом санкційні обмеження було застосовано до понад 280 фізичних і юридичних осіб, пов'язаних із російською агресією проти України. Також було накладено обмеження на дочірні підприємства компанії "Росатом".

Теги за темою
Росія санкції
Джерело матеріала
loader
loader