Депутат Тернопільської облради втік за кордон і просить позбавити його мандату
Депутат Тернопільської облради втік за кордон і просить позбавити його мандату

Депутат Тернопільської облради втік за кордон і просить позбавити його мандату

За даними місцевих журналістів, у грудні 2023 року Ярослав Захарків нібито поїхав у відрядження до Нідерландів, з якого так і не повернувся.

Депутат Тернопільської обласної ради Ярослав Захарків, який у 2023 році виїхав за кордон, надіслав до облради листа, аби та дистанційно позбавила його депутатських повноважень. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив місцевий журналіст Сергій Сінкевич у п'ятницю, 3 травня.

"На адресу Тернопільської обласної ради (поштою, через посередників) надійшла особиста заява Захарківа про те, що він (процитую довільно) просить врахувати його бажання (!) і… позбавити його статусу депутата…", — поінформував Сінкевич.

За словами журналіста, сесія Тернопільської облради, на якій можуть розглянути заяву Захарківа, запланована на кінець травня. В самій облраді цю інформацію наразі ніяк не коментували. На сайті присутня інформаційна картка депутата.

Фото: скриншот

Депутат Захарків має закритий профіль у Facebook.

Сторінка Захарківа у Facebook
Фото: скриншот

21 квітня Сінкевич писав, що востаннє політика бачили під час жовтневої сесії облради минулого року, під час якої він ще встиг проголосувати за звільнення Михайла Головка з посади голови облради.

22 квітня тернопільське видання повідомляло Politerno повідомляло, що Захарків поїхав до нідерландського Алсмера на запрошення компанії, з якою співпрацює його квіткова фірма. Дозвіл на відрядження підписав заступник голови обласної ради Ігор Сопель 21 грудня 2023 року. У розпорядженні мета поїздки обґрунтовувалася необхідністю налагодження тісних економічних зв’язків і виявлення нових можливостей співпраці з українськими компаніями та отримання допомоги. В Україну з цього відрядження депутат не повернувся.

Перед від'їздом Захарківа звільнили з посади заступника начальника Служби з відновлення та розвитку інфраструктури у Тернопільській області.

Нагадаємо, український журналіст Олексій Печій отримав акредитацію на саміт ЄС, що проходив у Брюсселі у грудні 2023 року, однак по його завершенню не повернувся назад до України.

Також не повернувся після виїзду за кордон тренер із фізпідготовки одеського футбольного клубу "Чорноморець" Ігор Касьяненко.

Теги за темою
депутат
Джерело матеріала
loader
loader