На фронті загинув, рятуючи пораненого побратима, актор Євген Шумілов
На фронті загинув, рятуючи пораненого побратима, актор Євген Шумілов

На фронті загинув, рятуючи пораненого побратима, актор Євген Шумілов

Український актор театру і кіно Євген Шумілов загинув на фронті 30 квітня, намагаючись врятувати свого побратима.  Про смерть військового у соцмережах написав його близький друг Іван Марченко.

За його словами, Шумілов мобілізувався до лав ЗСУ на початку повномасштабного вторгнення два роки тому.

- Життєрадісний, позитивний, бадьорий і справжній — таким ти залишишся в моєму серці назавжди, друже!, — написав Марченко.

Про загибель Євгена Шумілова також написав український режисер Антоніо Лукіч, що працював разом із ним на знімальному майданчику реклами Нової пошти, знятої вже під час війни.

- Загинув Євген Шумілов. Актор та воїн. Мав честь попрацювати з ним на знімальному майданчику, де він так пронизливо, та з такою надією дивився в майбутнє… Дякую тобі, Женя, світла памʼять…, — написав Лукіч.

Євген Шумілов закінчив Київський національний університет театру, кіно і телебачення ім. Карпенка-Карого у 2014 році.  Знімався у серіалах та телепроєктах Речовий доказ, Реальна містика, Сидорéнки-Сидóренки, Швидка, Агенти справедливості і Відділ 44.

  • 2 травня у Чернівцях вперше за час війни з Росією 19 військових поховали у братській могилі. Всі вони ЗСУ загинули під час авіанальоту в березні 2022 року в Людвинівці Київської області.  
  • 26 квітня в Україну повернули тіла 140 полеглих захисників. Зокрема, вдалося репатріювати 112 тіл оборонців, які воювали на Донецькому напрямку, 20 полеглих воїнів на Луганському напрямку, п'ять тіл оборонців з Сумського напрямку, двох полеглих воїнів на Запорізькому напрямку та одного із Херсонського напрямку.  
Джерело матеріала
loader
loader