Тушка риби за 300 тисяч гривень! Як вам такі ціни? А скільки у вас в сім’ї витрачають на рибу та морепродукти?
Ціни на рибу і морепродукти у київських магазинах та ринках з морепродуктами зашкалюють. Дикий атлантичний тунець можна купити за 2500 гривень за 1 кг, а суші — за мінімальною ціноюу 365 гривень. Проте, звичних для українців, скумбрію та оселедець продають за середньою ціною у 200 гривень.
Кореспондентка ТСН Валерія Ковалінська порівняла ціни в Києві.
Так, до огляду потрапили норвезький магазин в Києві, столичний ринок та інші рибні відділи торговельних центрів.
До прикладу, блакитний атлантичний тунець обійдеться покупцю в 2500 гривень за кг, але можна купити і цілу рибину, за яку доведеться викласти майже 300 000.
"Питаю у керівника відділу охолодженої риби Спартака, чи вже купували у них цілу рибину? "Так звичайно! Вона може в замороженому вигляді зберігатися два роки", — розповідає кореспондентка.
Також знімальна група ТСН проаналізувала ціни на суші та роли.
"Роли з гребінцем та ікрою коштують 410 гривень, а Філадельфія з вугрем — 599 гривень... Найдорожчі суші (Каліфорнія з крабом в ікрі) коштують 820 гривень", — розповідає журналістка.
На місяць кияни витрачають на рибу і морепродукти від двох до 20 000 гривень.
"Багато. Полюбляємо ікорку, солену рибку... Можемо витратити до 20 000 на місяць", — каже містянин.
Як виявило опитування, більш за все кияни полюбляють дорадо, креветки, сибас, форель та кальмарів.
Тим часом через дуже високий попит в Україні підскочили ціни на популярний овоч, а саме, ріпчасту цибулю. Продукт додав у вартості 19%.