Дужий ляпас Кремлю: Велика Британія висилає російського аташе і не тільки, в РФ вже істерика
Дужий ляпас Кремлю: Велика Британія висилає російського аташе і не тільки, в РФ вже істерика

Дужий ляпас Кремлю: Велика Британія висилає російського аташе і не тільки, в РФ вже істерика

Він являвся незаявленим агентом РФ

Велика Британія повідомила, що висилає російського аташе з питань оборони. Також країна вирішила, що позбавить дипломатичного статусу деякі об’єкти та обмежить тривалість російських дипломатичних віз.

Про це пише Reuters. У Росії довго чекати не стали і глава МЗС Марія Захарова заявила, що РФ на це дасть адекватну відповідь.

"Ми виженемо російського аташе з питань оборони, який є незаявленим офіцером військової розвідки. Ми знімемо статус дипломатичних приміщень з кількох об’єктів, пов’язаних з Росією, у Великій Британії… Ми вводимо нові обмеження на російські дипломатичні візи, включаючи обмеження тривалості перебування російських дипломатів у Великій Британії", — заявив британський міністр внутрішніх справ Джеймс Клеверлі в парламенті.

Таке рішення повʼязано з великою агентурною мережеюу країнах Європи. За словами міністра внутрішніх справ Джеймса Клеверлі, акція з агентами нагадує зловмисну діяльність Росії по всій Британії та Європі.

Зокрема, іноземне видання нагадає, що у квітні одному з громадян Британії було висунуто звинувачення у ймовірній ворожій державній діяльності, спрямованій на користь Росії, включно з нібито вербуванням інших осіб для підпалу пов’язаної з Україною комерційної нерухомості в Лондоні.

Реакція МЗС Росії

"Москва дасть адекватну відповідь на рішення Лондона вислати російського військового аташе", — заявила Марія Захарова у коментарі росЗМІ.

Раніше "Телеграф" писав,СБУ викрила мережу агентів 5-ї служби ФСБ РФ, які готували вбивство Президента України. Крім того, ворог планував ліквідувати голову СБУ Василя Малюка, голову ГУР Кирила Буданова та інших чиновників. Було затримано двох полковників УДО.

Теги за темою
Росія Великобританія
Джерело матеріала
loader
loader