Представника Нідерландів дискваліфікували на "Євробаченні" за кілька годин до фіналу
Представника Нідерландів дискваліфікували на "Євробаченні" за кілька годин до фіналу

Представника Нідерландів дискваліфікували на "Євробаченні" за кілька годин до фіналу

Представника Нідерландів на Євробаченні дискваліфікували напередодні фіналу конкурсу. Відповідне рішення ухвалили члени Європейського мовного союзу (EBU) після його виступу у півфіналі ввечері у четвер, 9 травня. У пресрелізі, який розіслали пресі, організатори вказано, що причиною став якийсь інцидент із членом знімальної групи, яка подала скаргу на виконавця. Він не пов'язаний із якими-небудь делегаціями чи артистом. На даний момент шведська поліція та EBU розпочали розслідування з приводу інциденту.

- Нідерландський виконавець Йост Кляйн не братиме участі у фіналі цьогорічного пісенного конкурсу Євробачення. Шведська поліція розслідувала скаргу жінки-учасниці знімальної групи після інциденту після його виступу у півфіналі увечері у четвер. Поки триває судовий процес, було б недоцільно, щоби він продовжував брати участь у конкурсі, - зазначили в заяві організатори.

Нідерландський мовник вже відреагував на рішення EBU, заявивши, що не погоджується з дискваліфікацією.

- Ми отримали повідомлення про дискваліфікацію. AVROTROS вважає, що дискваліфікація є неадекватною, ми шоковані цим рішенням. Ми глибоко шкодуємо про те, що сталося, повернемося до цього питання пізніше, - йдеться у заяві делегації в соцмережах.

Йост Кляйн мав виступити у фіналі під номером 5, але після його дискваліфікації порядкові номери артистів змінилися та у заключному шоу виступатимуть 25 учасників.

Цього року нашу країну представляє дует Alyona Alyona та Jerry Heil із піснею Teresa & Maria. За рішенням продюсерів шоу, артистки виступатимуть у фіналі під 2-м номером.

Фото: instagram.com/songfestival.avrotros

Представника Нідерландів дискваліфікували на "Євробаченні" за кілька годин до фіналу - Фото 1
Теги за темою
Євробачення
Джерело матеріала
loader