На аукціон виставили "найкраще авто у світі" за $2,3 мільйона
На аукціон виставили "найкраще авто у світі" за $2,3 мільйона

На аукціон виставили "найкраще авто у світі" за $2,3 мільйона

Інноваційний Tucker 48 випередив свій час, проте не став масовим. Автомобіль оснастили поворотною фарою, дисковими гальмами та протиугінною системою.

У США на онлайн-аукціоні eBay продають єдиний у своєму роді кабріолет Tucker 1948 року. За унікальне авто хочуть отримати 2 375 000 доларів. Про нього розповіли на сайті аукціону.

Опозитний двигун авто розташували ззаду
Фото: Ebay

Tucker 48 – модель, яка випередила свій час. Її творець Престон Такер хотів створити найкраще авто у світі, машину завтрашнього дня. Для свого часу модель дійсно була інноваційною. У неї обтічний дизайн, поворотна центральна фара та травмобезпечне лобове скло.

Важливо Палац на колесах: на аукціоні продали розкішний автодім легендарного боксера (фото)

Крім того, Tucker 48 отримав протиугінну систему, незалежну підвіску та дискові гальма. Ззаду встановлено опозитний шестициліндровий двигун від вертольота об’ємом 5,5 л та потужністю 166 к. с.

Пробіг авто складає усього 16 км
Фото: Ebay

Через фінансові проблеми та конфлікт із конкурентами масове виробництво Tucker 48 так і не почалося. Замість 60 000 авто виготовили лише 50 перш, ніж компанія збанкрутувала. Зараз вони дуже цінуються колекціонерами.

Центральна фара Tucker 48 повертається
Фото: Ebay

Кабріолет Tucker 48 існує в єдиному екземплярі. Його збудували уже після банкрутства компанії на незавершеному шасі седана. Механізм електроприводу м’якого даху запозичили в моделей General Motors. Авто використовувалося для демонстрації, а його пробіг складає всього 16 км.

До речі, недавно на аукціон виставили класичний спорткар BMW зіркового співака.

Також Фокус розповідав, що продається 39-річний Chevrolet у заводському пакуванні.

Джерело матеріала
loader
loader