На тлі наступу росіян змінили командувача ОТГВ "Харків": подробиці
На тлі наступу росіян змінили командувача ОТГВ "Харків": подробиці

На тлі наступу росіян змінили командувача ОТГВ "Харків": подробиці

На тлі насупу російських військ на північ Харківської області замінили командувача ОТГВ "Харків" Юрія Галушкіна.

Як передає "Хвиля", повідомили РБК-Україна в Оперативно-стратегічному угрупованні військ "Хортиця".

Так, новим командувачем ОТГВ "Харків" став Михайло Драпатий.

Михайло Драпатий
Михайло Драпатий

"Згідно з рішенням військового керівництва з 11 травня бригадного генерала Михайла Драпатого призначено на посаду командувача оперативно-тактичного угрупування військ (ОТГВ) "Харків", - розповіли виданню в ОСУВ "Хортиця".

Драпатий також залишається на посаді заступника начальника Генерального штабу Збройних Сил України.

Зазначимо, що оперативно-тактичне угруповання військ (ОТУВ) "Харків" - це об'єднання Сухопутних військ Збройних сил України. Входить до складу оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця". Воно створено під час повномасштабного російського вторгнення до України у 2022 році. При цьому частини угруповання брали участь у Харківському контрнаступі. ОТУВ "Харків" відповідає за Слобожанський напрямок оборони

Генерал Юрій Галушкін став командувачем ОТУВ "Харків" на початку квітня 2024 року, змінивши Андрія Грицкова.

Довідка

Михайло Драпатий є екс-командиром 2-го механізованого батальйону 72 окремої механізованої бригади, який у травні травня 2014 року увійшов до Маріуполя, щоб посилити підрозділи, які відображали штурм терористів, та звільнити заручників.

У 2014 році він вступив до Національного університету оборони України. Після цього перевівся на заочну форму навчання та повернувся до зони АТО у статусі начальника штабу 30 окремої механізованої бригади. Вже у 2026 році був командиром 58-ї окремої мотопіхотної бригади, а з 2017 року - командиром бригади безпосередньо в зоні АТО.

Як зазначається, у квітні 2019 року Драпатому було достроково надано чергове військове звання - полковника. У серпні він передав 58-й бригаді іншому командиру та розпочав дворічне навчання слухачем Національного університету оборони України імені Івана Черняховського.

До січня 2024 року він очолював оперативне угруповання "Херсон". Відомий як один із командирів, які керували звільненням правобережжя Херсонської області у 2022 році.

А ось у лютому 2024 року був призначений заступником начальника Генштабу з підготовки військових.

Нагадаємо, Путін звільнив Патрушева та знайшов заміну Шойгу.

Теги за темою
Харків
Джерело матеріала
loader
loader